Exposicions Virtuals a l'Arxiu Municipal

Imagen relacionada

SETANTA ANYS DE FOGUERES ESPECIALS

Dins dels actes commemoratius de celebració, per a aquest any, de les primeres fogueres especials, que amb il·lusió han posat en marxa els membres de l'Associació Fogueres Especials, i en resposta a la seua invitació de col·laboració per part de l'Arxiu Municipal, s'emmarca aquesta exposició que hem organitzat amb el títol de 70 Anys Fogueres Especials. Col·leccions fotogràfiques de l'Arxiu Municipal d'Alacant.

Miguel Hernández i Alacant

La relació de Miguel Hernández i la ciutat d'Alacant ha quedat testimoniada en distints documents, alguns es conserven a l'Arxiu Municipal. En el fons de fotografies de Francisco Sánchez Ors podem trobar distintes imatges del poeta oriolà, des de la seua infància i joventut fins a la seua presència en el front andalús durant la guerra civil. També es troba reproduït l'impressionant dibuix d'Eusebio Oca a un Miguel Hernández ja difunt. El fotògraf Sánchez va acompanyar, anys després, Vicente Aleixandre i Vicente Ramos en la seua visita a la tomba del poeta, a l'abril del 1952.

 La Pelegrina o Romeria de la Santa Faç

La religiositat popular alacantina sobre la Venerable Relíquia de la Santa Faç ha sigut motiu perquè en esta exposició virtual s'hagen seleccionat documents manuscrits, impresos, gravats i fotografies que testimonien una tradició que porta més de cinc-cents anys celebrant-se.

Alacant i els esports nàutics

Amb esta exposició, hem volgut centrar la nostra mirada dels esports nàutics a Alacant i recuperar imatges d'estes competicions (regates de vela, rem…) i del port de la ciutat de mitjan del segle XX.

Nadal Alacantí

Amb esta exposició, hem volgut centrar la nostra mirada dels esports nàutics a Alacant i recuperar imatges d'estes competicions (regates de vela, rem…) i del port de la ciutat de mitjan del segle XX.

Les fogueres vistes per Francisco Sánchez

Pensar en les Fogueres de Sant Joan que se celebren, any rere any, des de la seua fundació el 1928 per José Mª Py, ens fa reflexionar sobre aquelles gents que es van involucrar en l'organització d'estes festes.

 Setmana Santa

A través dels bands, revistes, cartells, periòdics i fotografies s'oferix una retrospectiva de la Setmana Santa alacantina des dels anys quaranta en avant.

 Manolete

Manuel Rodríguez, llegendari torero de tots els temps conegut com Manolete, naix a Còrdova el 4 de juliol de 1917, i mor als 30 anys d'edat a la ciutat de Linares (Jaén), el 29 d'agost de 1947.