Catáleg de l'exposició 175 aniversari del Teatre Principal

175 Aniversari del Teatre Principal. Exposició del 28 de gener al 18 d'abril de 2022, comissària Juana María Balsalobre.

El catàleg com s'indica en l'índex àmplia una sèrie d'apartats que se sumen als específics de l'exposició, amb altres mirades, aportacions inèdites i annexos documentals. L'exposició històrica, documental amb més de 500 imatges, didàctica i segle XXI, està dedicada a un dels fars de les arts escèniques més importants en la societat i la cultura alacantina. Reflectix el com es pensa, com es fa, que conté i com un dels objectius ha sigut que el visitant es convertisca en protagonista, i al fer eixe `tour´ amb la seua mirada connotada aporte sentit a la història del Teatre Principal d'Alacant i a la seua. Invitar-los a descobrir lentament, al seu ritme, pàgina a pàgina, els textos, les imatges, algunes conegudes i moltes altres que serà la primera vegada que les vegen. Entre elles la làmina del primer dibuix de l'arquitecte Emilio Jover, en 1847, abans de la inauguració del Teatre i així un bon nombre de documents inèdits.

Realment l'important d'este 175 aniversari és eixa suma generosa d'aportacions de persones que han estat ací i continuen estant perquè en este 2022 podem celebrar un històric aniversari.

Informació complementària