Galeria fotogràfica "Manolete"

Manuel Rodríguez, llegendari torero de tots els temps conegut com Manolete, naix a Còrdova el 4 de juliol de 1917, i mor als 30 anys d'edat a la ciutat de Linares (Jaén), el 29 d'agost de 1947.

Celebra la seua Alternativa a Sevilla el 2 de juliol de 1939, i la seua Confirmació el 12 d'octubre de 1939, amb Manuel Jiménez (Chicuelo) com a padrí.

Pertanyent a una família de nombrosa ascendència taurina, va ser fill del matador del mateix nom i malnom que va morir quan el torero a penes tenia 5 anys."Quin disgust li vaig a donar a ma mare!" i " Sr. Luis, que no veig res, no veig res!", van ser les últimes paraules que va pronunciar Manolete segons abans de morir. Anaven dirigides al metge de Las Ventas, el Sr. Luis Jiménez, que es va traslladar a Linares per a atendre el torero a causa de la gravetat de la cornada de l'Islero', que lluïa uns banyons d'horror. L'últim pensament del torero va ser per a sa mare. La tragèdia va commocionar a tot el món.

De la seua última correguda es troba exposat el vestit que lluïa el torero a la “Casa Museu de Manolete” a Còrdova.

A pesar de la seua curta trajectòria professional, Manolete va mostrar el seu art a l'arena i va protagonitzar les festivitats i el folklore no sols a Espanya, sinó també a Amèrica.

En nombroses ocasions va visitar Alacant, i va eixir airós de la nostra plaça de bous direcció al Casino per a festejar les seues vesprades de glòria. Recorden alacantins que el van conéixer, la resplendor de l'espectacular vestit de llums rosa i daurat que va lluir en l' última correguda celebrada a la Plaça de Bous d'Alacant, dos mesos abans de la seua mort.

Senyoriu i humilitat van ser qualitats que el van acompanyar sempre. La seua breu però sonada vida sentimental ha sigut portada al cine en una pel·lícula que protagonitzen Adrien Brody en el paper de Manolete i Penélope Cruz fent de la jove i bella Lupe Sino, única nóvia del torero. Tan conegudes van ser les seues actuacions a la nostra localitat que tant el productor Andrés Vicente Gómez, com el director Menno Meyers van decidir traslladar el rodatge a la nostra Plaça de Bous per a reproduir algunes escenes del mestre.

Manolete en el Hotel Samper 29/6/1947. Foto  Sánchez.
En compañía del cronista francés Sr. Guilles 29/6/1947. Foto Sánchez.
Mirando el tendido. 1944. Foto Sánchez.
“Manoletina”. 1944. Foto Sánchez.
Corrida de Hogueras. 1945. Foto Sánchez.
Preparado para hacer el paseíllo. 29/6/1947. Foto Sánchez.
Con “El Santero” y Camará, en su última actuación en Alicante. 29/6/1947. Foto Sánchez.
Saludando en la corrida del día de San Pedro de 1947. Foto Sánchez.
Novela sobre su vida. Donación de Raúl Álvarez.
Otro libro sobre toreros donado por Raúl Álvarez.
Información 21 de junio de 1945.
Información, 1 de julio de 1947, dos meses antes de su muerte.
Información, 29 de agosto de 1947.
Manolete acompañado por Manuel Gómez Brufal ( fotografía prestada por la familia Gómez)