Senda Serra dels Abellars

Serra dels Abellars

Situada al sud de la ciutat d’Alacant, la serra dels Abellars és una serra litoral que s’estén des del paratge del Porquet, al costat del barri de Sant Gabriel, prolongant-se en un conjunt de tossals allargats que a penes arriben als 100 metres d’altitud, fins al paratge il·licità del Fondet dels Pinyols.

 

La quasi total desaparició dels camins de transhumància,davant de la confusió i el conflicte entre llauradors i ramaders, va motivar que el 1910 es procedira a la recuperació de la via pecuària, amb la seua delimitació entre el Portitxol i l’abeurador del barranc d’Aiga Amarga, tenint una longitud pròxima a 5,5 quilòmetres i una amplària aproximada de 22 metres. La delimitació es va realitzar sobre l’’assagaor’, com així anomenaven els llauradors l’assegador o sendera per on passava el bestiar i que travessava la serra dels Abellars.

 

En la classificació de les vies pecuàries del terme municipal d’Alacant, publicada en el BOE de 12 de febrer de 1955, la via entre el Portitxol i l’abeurador d’Aigua Amarga es va denominar “Cañada Real del Portichol”.

Tipo de documento: 
Guies didàctiques
Informació complementària
Documentación: 

Audioguia

Introducció. Serra dels Abellars

1. Inici Senda

2. Mirador Ciutat de la Llum

3. Mirador dels Reiets

4. Mirador de Fontcalent

5. Mirador del Bacarot

6. Mirador Il.licità

7. Mirador d'Aigua Amarga