El Consell Local de Cultura, camí del Ple municipal

El regidor Daniel Simón ha presentat aquesta vesprada, en una reunió participativa, el Reglament amb el qual actuarà el nou òrgan assessor.
Imagen relacionada

Alacant. Dimecres 3 de febrer de 2016.
El regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant, Daniel Simón, ha presentat aquesta vesprada, en una reunió oberta celebrada en Les Cigarreras, el Reglament definitiu que regirà el funcionament del Consell Local de Cultura, el nou òrgan municipal, de caràcter consultiu i assessor per a acostar la cultura a la participació ciutadana.

Simón ha repassat les esmenes que han sigut presentades a l'esborrany del Reglament i les aportacions incorporades al mateix. Davant un aforament d'unes setanta persones, entre artistes, representants d'associacions i cooperatives, crítics d'art, escriptors, gestors culturals i membres d'altres àmbits de la cultura, el regidor ha explicat que el Consell Local i el seu reglament deuen ser aprovats ara pel Ple municipal.

Simón estima que aquest respatler per part de la Corporació municipal es pot concretar en el Ple ordinari del mes de febrer. Per a seguir els terminis legals, l'aprovació definitiva del mateix tindria lloc 30 dies després. I a partir d'ací, començaria a obrir-se el cens perquè les persones interessades s'inscrigueren en les comissions en les quals tenen interès de participar.

L'elecció de representants de cada comissió seria el pas següent, dins del procés per a aconseguir importants graus de democratització en els assumptes culturales de la ciutat.

Les comissions de treball en les quals els interessats es podran apuntar són les d'Arts plàstiques i visuals; Arts escèniques i circenses; Música; Lletres i còmics; Cultura urbana; Audiovisual, cinema i fotografia; Patrimoni cultural i cultura popular; Cultura i ciència i Comissió transversal.

En el torn de paraula dels assistents, el regidor ha anat buidant els dubtes plantejats, i que han versat sobre la participació en les comissions de persones afiliades a diverses associacions artístiques, sobre els clubs de lectura, sobre reserva d'espais públics per part de grups que planegen fer assajos o esdeveniments. També s'ha preguntat sobre els criteris a l'hora de seleccionar a artistes per a exposar i sobre qüestions puntuals sobre en quina comissió o comissions haurien de participar grups concrets.

Informació complementària
Vídeos: 
Vídeo de AlacantiTV
Presentació del esborrany definitiu el passat 3 de febrer en la Caixa Negra de Las Cigarreras