Alacant a escena 2022

Artes escénicas de aquí para ti

cartel

Aquesta sisena edició de la mostra ALACANT A ESCENA 2022, d'àmbit local i provincial, estén el seu programa del 30 de setembre al 16 de desembre del 2022, i de nou, continua atenent l'objectiu principal; d'una banda, oferir suport directe i foment de la promoció i l’exhibició d'espectacles d'arts escèniques inèdits de propostes de producció emergents i innovadores de vocació professional. Espectacles inclosos en la programació a partir dels muntatges seleccionats prèviament, en primera i segona posició, dins de la convocatòria anual de la Regidoria de Cultura del Concurs de Projectes de Producció de Teatre, Dansa i Circ AE (FAÜLA, de Cia Dos en Vilo /ARREL, de Cia Federica Fasano / EL HOMBRE QUE PESCÓ SU SUEÑO-A LA LLUM D'ALACANT, de Cia. Ambulante Lab /EL ENTUSIASMO, de Cia. Jacinto Sifón / LÁGRIMAS NEGRAS, de Tramoya Teatro / NOMÉS QUEDEN RECORDS, de Cia. Carlos Peñalver) i dels guanyadors de la V Residència de Producció Teatral José Estruch, promoguda des del Teatre Principal d'Alacant (TRIBULTO, de Recolectores Teatro). A aquestes produccions secundades des de les convocatòries citades, s'afig una producció convidada amb una residència teatral al Centre Social Gastón Castelló (LA BOMBONERIA FANTASTICA, de Pampol Teatre).

D'altra banda, la mostra en aquesta edició i des de la programació del mateix Teatre Principal, continua oferint representacions d'algun grup de la província amb trajectòria professional reconeguda (ICARIA, de la Dependent Teatre ) i per primera vegada, amb motiu del seu 125 aniversari, l'estrena mundial d'una esperada coproducció del primer teatre de la ciutat i la Regidoria de Cultura (EL TRUEQUE, de Cia. Ferroviaria).

De nou, l'edició d'aquest any del festival CIRCARTE es creua i comparteix calendari i activitats amb ALACANT A ESCENA 2022, incloent-hi una companyia convidada de teatre de carrer (AL FIN DEL CAMINO, d'Hortzmuga Teatroa ) i organitzant una exposició monogràfica sobre "La consolidació de les arts circenses a Alacant", Al Centre Municipal de les Arts.

Al costat del suport patrocinador de la Diputació d'Alacant, enguany comptem amb la col·laboració del seu Institut de Cultura Juan Gil Albert, que organitza unes jornades de debat, coneixement d'altres realitats i formació professional relacionada amb les arts escèniques locals. També cal destacar la col·laboració de la Regidoria d'Acció Social, per albergar, facilitar i donar suport de residència i estrena als centres socials comunitaris Felicidad Sánchez, Illa de Cuba i Gastón Castelló a diverses produccions incloses en la programació.

Localitzacions i llocs diversos que s’incorporen aquesta vegada a l’Espai Sèneca, al costat de l'habitual Centre Cultural Les Cigarreres i la plaça de la Creu, al barri de la Mare de Déu del Remei, conformant una distribució i proximitat úniques per tota la ciutat d'unes actuacions de l’ALACANT A ESCENA 2022, que continuaran deixant petjada.

ACCÉS / ENTRADES ACTUACIONS :

TRIBULTO / ICARIA / EL TRUEQUE

Venda d'entrades en taquilla del Teatre Principal o des de www.teatroprincipaldealicante.com/ Descomptes habituals.

FAÜLA / ARREL / EL HOMBRE QUE PESCÓ SU SUEÑO - A LA LLUM D'ALACANT

Venda d'entrades anticipada en https://www.entradasatualcance.com/ a partir del dia 16 de setembre.

EL ENTUSIASMO / LÁGRIMAS NEGRAS / LA BOMBONERIA FANTASTICA

Entrades - invitacions des de quinze dies abans de la data d’actuació en alicantesociocultura.eventbrite.es

AL FIN DEL CAMINO / NOMÉS QUEDEN RECORDS

Entrada lliure limitada a l'aforament de l'espai.

Informació complementària