La tercera edició de Residències "A quemarropa" es mostra com a fòrum de l'art

La seu d'enguany és el Centre Cultural Les Cigarreres, que durant aquests dies es converteix en l'epicentre de coneixement i investigació d'aquests 10 artistes.
Imagen relacionada

La tercera edició de Residències "A quemarropa" es planteja com un model innovador de residència artística que té com a objectiu destacar i posar en relleu les idees i informacions entre professionals de l'art. L'antiga Tabacalera es converteix aquests dies en l'epicentre de coneixement i investigació d'aquests 10 artistes. 

Aquestes residències, es mouen entre l'espai de treball, el taller, el laboratori, el show room i el fòrum de debat com un repte: compartir l'experiència professional i crear xarxes del sector. A més, la majoria de les activitats són obertes al públic que pot participar en els debats, visionats de dossiers d'aprenentatge i altres activitats.

Alguns artistes residentes

Álvaro Chior i Cristina Spinelli: ‘la imatge’ el seu consum, la seua repercussió, la memòria, les seues derives, l'errada. El seu treball reflexiona sobre la construcció d'imaginaris, sobre la metalíngüística i els llenguatges que els conformen, i sobre la relació d'aquestes qüestions amb diferents temàtiques, ja siguen col.lectives o íntimes. 

Raúl Lorenzo: traballa principalment amb imatges de la història de l'art amb l'objectiu de descontextualitzar la seua forma i contingut, per una part desarrelant-les i aillant-les del seu context formal immediat, per altra part distorsionant-les i confrontant-les amb altre tipus d'imatges de diferents contextos. Per a això, modifica les imatges aplicant-les processos digitals i pictòrics. 

Carolina Diego Freises: en el seu treball artístic l'element humà sempre hi és. Com ens sentim, com ens relacionem o com ens transformem per a adaptar-nos a un hàbitat cada vegada més hostil i artificial, són aspectes dels que tracta en les seues sèries fotogràfiques. Amb aquesta intenció es fotografia ella mateixa i el seu entorn més pròxim. 

Activitats destacades

Per a aquesta setmana, últims dies de residències, destaquen les següents activitats obertes a la ciutadania en els que hi pot participar qualsevol persona.

Dilluns, 25 de juliol, a les 20:00 hores: conferència en la seu universitària d'Alacant amb Pedro Guirao. Es tracta d'un artista el treball del qual es troba en la intersecció de les arts visuals, l'art sonor, la perfomance i la instal.lació. 

Dimecres, 27 de juliol, a les 19:30 hores: visionat de dossier d'aprenentatge al MACA amb Juan Carlos Menchén, Lídia García Molinero, Mireia Donat Melús, Rafael Jiménez Reyes, Raúl Lorenzo Pérez. 

Dissabte, 30 de juliol, a les 20:00 hores: portes obertes del laboratori al Centre Cultural Les Cigarreres. 

Activitat on col.labora la Fundació Banc Sabadell i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant. 

Informació complementària
Vídeos: 
Resumen de la edición de 2015