Simón avança el nou programa de Cigarreras que posa èmfasi en l'avantguarda tecnològica

El regidor de Cultura i Miriam Gilabert presenten desenes d'actes en els quals es combinen festivals coneguts, com Eat my Soul, amb les novetats de MakerCig Alacant
Tras la comparecencia de prensa

- - Alex Tévar, de la cooperativa musical Mistos; Juan Carlos Castro i Javier García, del SoundLAB que funciona en el centre, i Luis del Valle, divulgador i membres de l'Associació MakerALC, acompanyen als dos portaveus en la compareixença de premsa. 

Alacant. Dimecres 29 març de 2017.
El regidor de Cultura d'Alacant, Daniel Simón, i la responsable de las Cigarreras, Miriam Gilabert, han presentat avui la programació trimestral del complex cultural, que consta de mig centenar de tallers, concerts, teatre i esdeveniments que posen èmfasis en l'avantguarda, la tecnologia, l'experimentació sonora i l'aprenentatge col·lectiu.
El centre cultural, que comprèn espais diferenciats com a Cultura Contemporània, Caixa negra, Secadero, Casa de la Música, àrea MakerCig, Boxes – Soterranis o el Jardí vertical, s'aferma com a espai al servei de la creació, segons ha manifestat Simón, amb l'objectiu que “la gent puga viure del seu art”. 

El cartell donat a conèixer és el referit als mesos d'abril, maig i juny i consta d'una sèrie de destacats, on es combinen actes, cicles i festivals que han adoptat a las Cigarreras com la seua llar, en paraules de Daniel Simón, com el Mercat de Disseny o Eat my Soul, amb tallers i esdeveniments de base tecnològica i portes obertes que experimenten amb idees d'avantguarda, com la temàtica sobre rajos làser o robòtica.

“El programa desprèn coherència i qualitat, s'adapta als objectius que des de la regidoria triem per a las Cigarreras com a centre on confluïsquen cultura contemporània, noves tecnologies, emprendedurismo i autoocupació”, ha manifestat el regidor. Les convergències d'aqueixos tres cercles han de ser vistes també com a fonts d'activitat econòmica que puga enrobustir la indústria cultural. En aquesta línia, ressaltar l'obertura a les empreses de el “laboratori” MakerCig, amb les quals estan disposats a cooperar i crear algun prototip que servisca per a millorar la seua producció”, segons ha explicat el divulgador Luis del Valle, familiaritzat amb les impressores 3D o cortadoras làser. 
La filosofia del moviment Maker (Viure per a fer), que es manifesta a Alacant a través de MakerCig i MakerALC, és la de posar en contacte ments inquietes de diferents disciplines per a crear projectes. “Ens agrada crear coses i per a açò utilitzem tot tipus de maquinària i components”, segons Del Valle, que mostra en el seu mòbil el vídeo d'una màquina autònoma que fa all i oli. 

El laboratori cultural sonor o SoundLAB, que els seus impulsors s'aglutinen en el soterrani del centre, ha sigut un altre dels espais destacats de la roda de premsa. Juan Carlos Castro i Javier García han parlat d'aquest projecte de pedagogia oberta, estructura plana i coneixement compartit. El SoundLAB treballa i experimenta entorn dels valors de la música com a art i cultura, a més d'amb la singularitat, l'avantguarda i l'experiència sonora. 

Alex Tévar, de la copoperativa cultural Mistos, ha explicat els continguts de la nova edició del Festival Eat my Soul -Setmana de música negra d'Alacant-, que es desenvoluparà en Cigarreras i amb extensions que es deixaran sentir en altres ambients. Eat my Soul estarà a Alacant el 26, 27 i 28 de maig, amb actuacions de Guadalupe Plata, Albert Minott o Tito Ramirez, entre uns altres. 

S'adjunta la programació detallada per mesos.
Per a més informació, en http://www.alicante.es/es/agenda-cultural
Cigarreras: www.cigarreras.es
Setmana Música negra https://www.facebook.com/semanamusicanegraalc/
www.makeralc.org

En les imatges, el regidor de Cultura, Daniel Simón, amb Miriam Gilabert i Álex Tévar, en la taula de presentació. Els tres, amb membres de MakerALC i SoundLAB.
La programació separada d'abril, maig i juny. Més esdeveniments destacats.

Informació complementària
Documentación: 
Galería de Imágenes: 
Programación de abril, mayo, junio 2017 del centro las Cigarreras
Eventos destacados.
Rueda de prensa
Actos de abril.
Actos de mayo.
Actos de junio
Portada programa