Obertes les inscripcions al curs gratuït “Tabaquisme; prevenció i deshabituació”

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant llança des del 31 de maig un nou curs dirigit a tota la població, en el qual s'ensenyarà a com previndre i deixar l'addicció al tabac.

Manos rompiendo un cigarro

El tabaquisme continua sent un dels problemes més rellevant per a la Salut Pública.
Segons dades de l'OMS, anualment més de 8 milions de persones moren en el món a causa del tabac, sent un dels principals factors de risc en el desenvolupament de malalties cardiovasculars i de la majoria de tipus de càncer.
A Espanya, aproximadament el 22% de la població informa de consumir diàriament tabac, el 2% indica que fumador ocasional i el 25% es declara exfumador.
Tenint en compte aquestes dades, s'iniciarà el 31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac, l'en línia curs gratuït dirigit a tota la població titulat ‘Tabaquisme; Prevenció i Deshabituació’, amb la finalitat de formar al major nombre de persones en la prevenció del tabaquisme i en la deshabituació en aquelles persones que fumen habitualment.

Inscripció

Totes les persones interessades a realitzar aquesta formació en línia que s'impartirà des de la plataforma SalusLife entre el 31 de maig i el 30 de juny hauran d'inscriure's a través del següent enllaç:

https://www.saluslife.app/alicante

Continguts

El curs “Tabaquisme; Prevenció I Deshabituació” està estructurat en els següents set temes:

Tema 1. Introducció i conceptes bàsics.

Tema 2. Factors de protecció i risc.

Tema 3. Els mecanismes d'addicció i efectes positius i nocius.

Tema 4. Tipus de consums. Signes d'alerta.

Tema 5. Estratègia de prevenció.

Tema 6. Intervencions terapèutiques.

Tema 7. Claus del consum de tabac en diferents grups poblacionals.

Metodologia

El desenvolupament del curs “Tabaquisme; Prevenció I Deshabituació” serà impartit per la psicòloga experta en addiccions Laia Rodriguez-Cintes.

Els alumnes d'aquest curs comptaran amb un manual en format pdf, 23 vídeos i podcast. Aquest aprenentatge basat en ‘píndoles’ audiovisuals d'una duració breu, afavoreix la retenció de coneixements.

La formació estarà basada en continguts audiovisuals i després de la superació d'un ‘serious game’, l'alumne obtindrà un certificat de superació emés pel Col·legi d'Infermeria d'Alacant.

 

 

Informació complementària