L'ADL reconeix la labor de dues empreses en els Premis Noves Idees Empresarials

Fundeun i l'Agència Local premien la labor en Responsabilitat Social de dues joves empreses alacantines d'economia digital
#Sonia Tirado

    L'Agència Local de Desenvolupament d'Alacant ha reconegut la labor en matèria de Responsabilitat Social, igualitària, social i solidària de dues joves empreses dedicades a l'economia digital, en el transcurs de la 22ª edició dels premis de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant (Fundeun) a les Noves Idees Empresarials en la qual han lliurats els guardons a deu projectes empresarials.

   Així, l'ADL ha reconegut enguany la labor d'Orizon Consulting i Bit Marketing,els responsables del qual, Ángel Pineda i Carlos Almazán, respectivament, els premis dels quals va fer lliura la pròpia edil.

   Durant la seua intervenció, Sonia Tirado, regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència Local de Desenvolupament, ha recordat que atorgar un premi "no és només un reconeixement a una labor i treball", sinó que també és "un acte que aconsegueix destacar un exemple a seguir d'entre molts altres".

   Hem volgut reconèixer la labor de dues empreses que no solament treballen en un àmbit avançat i punter, com és l'economia digital, sinó que a més de desenvolupar un bon treball a través de la tecnologia i internet, o precisament per açò, tenen a les persones com a objecte i orientació principal", apuntava l'edil.

   Aquestes dues empreses "no han esperat a ser grans o molt grans per a començar a desenvolupar una labor igualitària, social i solidària, sinó que des de la seua mateixa concepció han entès que la Responsabilitat Social és un valor que els ha de definir i guiar", i per açò treballen "per la gualtat i la conciliació, pel medi ambient i la solidaritat amb causes socials, justes i properes".

REFERENT EN RESPONSABILITAT SOCIAL

La regidora d'Ocupació també ha tingut unes paraules de reconeixement a la Universitat d'Alacant, una institució que és referent en treball i atenció a la Responsabilitat Social.

   La Universitat d'Alacant "és la primera de tot l'estat espanyol que ha creat un vicerectorat de Responsabilitat Social i és, a més, la primera universitat valenciana que ha signat amb la Conselleria de Transparència un conveni de col·laboració que servirà de banc de proves i exemple en matèria de transparència, igualtat i responsabilitat social", recordava l'edil.

   L'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria de Coordinació de Projectes que dirigeix l'edil Natxo Bellido, també treballa en aquesta línia, de manera que els contractes municipals d'Alacant inclouen ja clàusules socials que garanteixen que els diners de les alacantines i alacantins recolzen especialment a les empreses que fan bé les coses: respectant la conciliació familiar, el medi ambient, els sectors de població menys afavorits i la solidaritat amb la resta de la societat.

   Per tot açò, --ha conclòs Sonia Tirado-- "no és estrany que dues joves empreses alacantines reben el premi a la seua labor en Responsabilitat Social: són representants d'una nova economia i una nova societat: hi ha molt que està canviant en la universitat, però també en l'economia, l'empresa, la formació i, fins i tot, la política".