La Jornada Star Wars, focus d'atracció de públic d'Alacant, Elx, Murcia i València

La trobada es va desenvolupar el dissabte 21 en Cigarreras, l'organització va ser a càrrec de la federació de grups SW i va congregar a més de 2.000 persones.
Imagen relacionada

-- La Regidoria de Cultura va cedir espais municipals i l'esdeveniment, sense ànim de lucre, va oferir tallers, exhibicions, xarrades i col·loquis, projeccions, "photocall", i  galàctic i videojocs.

Alacant, dimarts 24 de novembre de 2015. 

La II Jornada Star Wars Alacant, celebrada el dissabte 21 en Cigarreras, va congregar a més de 2.000 persones, amb públics de la ciutat i arribats d'Elx, Murcia i València, entre altres punts, segons l'organització. Pensat per a satisfer a públic familiar i a vertaders fans de la saga cinematogràfica, la trobada es va desenvolupar a través de tallers, exhibicions, xarrades i col·loquis, projeccions, "photocall", videojocs i llocs perquè els participants tingueren l'oportunitat de portar-se algun record.

La II Jornada Star Wars segueix a la inicial del passat mes de juliol en l'àrea Camon de l'antiga fàbrica de tabacs, que va servir perquè integrants de diversos grups es conegueren i començaren a pensar a preparar activitats de més envergadura. Pels bons resultats collits el dissabte, la federació de grups connectats a la resplendor de la Guerra de les galàxies auguren unes esdevenidores III Jornades en 2016. “I, mentrestant, recordeu: no deixeu de somiar amb galàxies llunyanes”, aconsellen.

Des de l'organització, han valorat l'esdeveniment del dissabte amb les següents anotacions:

“La Segona Jornada Star Wars Alacant del 21 de novembre, ha sigut una activitat familiar basada en la saga de pel·lícules de Star Wars. Es dirigia principalment a fans de la ciutat d'Alacant, encara que rebem visitants d'Elx, Murcia, València i altres ciutats i superem àmpliament les 2.000 persones, amb becs d'1.200 en el recompte entre les 12:30 a 13:30 hores”.

“La trobada “va competir” amb esdeveniments importants, com el Saló del Màniga de Múrcia i, a la vesprada, amb el partit de futbol Madrid-Barça, eixint airós i superant totes les expectatives de públic i nivell de satisfacció”, segons anoten.

La Jornada es va crear partint d'un pressupost mínim (és una activitat organitzada pels fans i sense ànim de lucre), aprofitant els recursos de Cigarreras. Comptem amb uns 40 voluntaris, la col·laboració de diverses associacions lúdiques i culturals i un disseny d'activitats molt calculat. A més, la complicitat de l'administració ha sigut clau per a resoldre qualsevol problema d'infraestructura. La (xicoteta) adreça de l'esdeveniment ha partit de zero i ha inventat, ja que mai s'havia fet una jornada d'aquestes característiques a Alacant, segons detallen.

Les principals activitats que es van gaudir durant la sessió van ser:

Taller Infantil de Manualitats, on al llarg de la demà xiquets i xiquetes van poder crear els seus personatges favorits de Star Wars amb comptes Hama i amb goma EVA. Es van realitzar unes 200 manualitats que els xicotets van poder portar-se a casa.

Taller de Xicotets Padawans, teatralització participativa que va tenir cinc sessions. Diversos grups de xiquets amb espases de llum d'escuma van aprendre a lluitar contra el revers tenebrós a les ordres de mestres Jedis.

Taller de Jocs de Mesa, amb demostracions de jocs relacionats amb SW com a "X-Wing", "Star Wars Miniatures", "Qui és qui" de Star Wars, "Star Wars: el joc de Rol", o "Sí, Lord Vader".

Taller de Maquillatge Sith, on els xiquets van ser maquillados com a autèntics mestres de la Força.

Exhibició de Combat Sith, amb dos esgrimistas experts que van fer la demostració d'un duel, segons les diferents tècniques de lluita existents en el "univers expandit" de Star Wars.

Xarrades i col·loquis, amb una mitjana de 100 assistents (de 75 a 200 segons tema). Els ponents van explicar diferents assumptes, amb suport de projeccions multimèdia. Va haver-hi una xarrada sobre el fenomen Transmedia en SW, presentada per José Rovira Collado. La “De joguet a vintage” va ser conduïda per Manuel Varela, que va comptar amb el suport del jove Óscar, centrada en el món del col·leccionisme.

El col·loqui “El Consell Jedi” va fer una aproximació filosòfica i literària a la saga de la mà de José Rovira Collado, Manuel Benítez Bolorinos i Arturo García Puntes, presentats i moderats per Violeta Gómez.

Photocall, espai amb fons de l'interior d'una de les naus de Star Wars, i amb els cartells de “El Despertar de la Força” (cedits pels cinemes Kinepolis d'Alacant). Al llarg del dia, fins a 15 personatges de la saga (wookies, troopers, Jedis, Darth Vader, Han Solament, Leia, etc.) es van fer fotos amb els assistents. Més de mil visitants, tant adults com a xiquets (com testifiquen els gigues de fotos que hem pujat), s'han pogut fotografiar amb els seus personatges preferits, que van estar passejant per les diferents àrees de l'esdeveniment.

Chroma galàctic, una pantalla verda en la qual un càmera expert donava indicacions per a l'actuació. Posteriorment serà editada digitalment perquè els participants apareguen dins d'una presa de les pel·lícules de Star Wars.

Zona de Videojocs, amb un recorregut per 15 jocs i consoles que han reflectit la saga des de 1979 fins a l'últim llançament de "Star Wars: Battlefront". Va ser un èxit, i no solament entre els més joves.

Zona comercial, un ampli i concorregut espai amb 5 llocs de llibres, còmics i marxandatge de Star Wars, on tots els visitants van tenir l'oportunitat d'aconseguir un record… o dos.

L'organització augura unes III Jornades per a 2016. I brinda el seu comiat fins llavors: "Que la Fuerza os acompañe".

Els interessats poden contactar amb l'organització a través del www.swalicante.com i el seu perfil social en facebook

Informació complementària
Galería de Imágenes: 
II Jornada Star Wars en Cigarreras. 21 de noviembre de 2015
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada