J. Mullor exhibeix en la Llotja una selecció de pintures de la seu sèrie sobre el mapes.

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

L'artista alcoià inicia el cicle de 3 mostres ideades pel comissari J. L. Antequera i triades en concurs públic per a impulsar l'art contemporani en aquest centre

Imagen relacionada

Alicante. Divendres 23 de setembre de 2016

El complex cultural municipal de la Llotja del Peix ha obert el cicle de tres exposicions ideades pel doctor en Història de l'Art i comissari José Luis Antequera i que giraran al voltant de de la temàtica dels mapes. 

En la inauguració de la primera d'aquestes mostres, que protagonitza l'artista alcoià Jesús Mullor, se subratlla el procediment públic, mitjançant concurs convocat a l'efecte, per a dotar a la Sala C d'aquest complex cultural municipal d'uns continguts contemporanis, que facen florir a la seua vegada obra de creadors alacantins. 

El regidor de Cultura, Daniel Simón, es va implicar directament a instaurar aquest procediment de selecció participativa, al igual que la coordinadora de les sales del complex, Catalina Rodríguez, la qual cosa va ser reconeguda en l'acte de divendres nit. 

La mostra que s'ha començat a exhibir té el títol de "La memoria dels mapes" i acosta al públic mig centenar d'obres, plasmades amb materials i sobre suports innovadors -pigments, resines, fibra de vidre, feltres, foto-ceràmica, plats, etc-. El fil conductor és el concepte d'exploració, que també ex podrà veure en les exposicions que seguiran en aquest mateix espai els pròxims mesos i que donaran a conéixer els treballs de Jesús Cees Faura e Inma Aledón Cuesta. 

Jesús Mullor va explicar que la seua exposició consta d'una selecció de la seua obra més recent, pintada en aquests últims tres anys. Els seus treballs, segons el panell explicatiu que acompanya les pintures, són com "ampolles de nàufrag llançades a la mar amb missatges urgents per a comunicar amb la gent, per a parlar amb altres persones que transiten per un mateix territori comú".

Les seues pintures, els seus mapes, poden ser vistos realment com a mapes física, de viatges i de sentiments. 

El comissari José Luis Antequera va dir divendres que a les pintures de Mullor cal observar-les a 5 metres de distància per a disfrutar dels seus colors, però que també cal analitzar-les a 30 centímetres "per a veure els habitants d'aquests mapes, uns personatges que cerquen l'horitzó, però no el troben". 

Mullor va contagiar amb el seu entusiasme el públic assistent a l'acte i va desitjar que disfrutaren de la seua obra de la mateixa manera que ell ho havia fet donant-li forma. Va dir que aquesta sèrie és com una bendició, "em dona forces per a tota ma vida". "Jo sempre estic amb els meus mapes. Sóc jo i som tots alhora".

.
“La ciudad de los renunciantes”, inspirada durant un viatge a la Índia,  “Ciudad de campos morados”, “Mapa del otoño”, “Ciudad de los monos”, “Blancos y verdes” o “El espejo vacío” sóns els títols d'alguns dels treballs exposats ara a la Llotja..
La exposición consta també de l'obra continguda en les carpetes, que es mostren a les vitrines. Una d'aquestes conté 12 llàmines editades per la Klaus Kramer Gallery de Londres.     

La exposición podrà ser vista fins el 6 de novembre. La rellevarà aleshores l'exposició de Jesús Cees amb la mostra “El explorador del mapa”.

En la imatge, J. Mullor anit en la sala.a La galeria recull diverses visites de la mostra. 

Informació complementària
Galería de Imágenes: 
La memoria de los mapas. Exposición en la Lonja
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada