Cursos Igualtat: Programa Aula Oberta

La Regidoria d'Igualtat dirigida per Mª José Espuch Svoboda promou, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura, activitats formatives i divulgatives
Imagen relacionada

Aquestes activitats estan dirigides al conjunt de la ciutadania. Per primera vegada dins de la programació d'activitats i tallers d'Aula Oberta s'ofereixen activitats específiques la temàtica de les quals gira al voltant de la igualtat i la reducció de les bretxes de gènere.

Dins del catàleg formatiu recentment publicat per al període octubre 2016 - maig 2017 són quatre les activitats oferides en diferents llocs de la ciutat, dues d'elles gratuïtes i dirigides a tot tipus de públic. Amb aquestes activitats. la Regidoria d'Igualtat aspira a informar i sensibilitzar progressivament a la ciutadania en matèria d'igualtat d'oportunitats entre dones i homes, així com també  a proporcionar elements d'anàlisis a través del quals veure de manera crítica i constructiva com, des de nombroses i molt variades formes, s'expandeixen de manera silenciosa els estereotips i missatges que reprodueixen la desigualtat i la invisibilitat de les dones.

Temes com sexisme del llenguatge, bretxes de gènere, representació de les dones en la publicitat i en els mitjans de comunicació, tractament de notícies, drets de les dones o coneixement i reconeixement d'una mateixa a través de l'art i de la fotografia, seran abordats de manera amena i constructiva en tallers i cursos de diversa duració mpartits per professionals d'àmplia experiència. Una nova oportunitat per a contribuir entre totes i tots a la construcció d'una ciutat més igualitària i amb drets reals i efectius per a dones i homes.

  • Sexisme lingüístic: la invisibilitat de les dones en el nostre llenguatge, taller de 2 hores i mitja de duració , dilluns 21 de novembre de 17:30 a 20:00 hores, en el Centre Municipal de les Arts. CURS GRATUÏT.
  • Art, gènere i igualtat, curs taller de 28 hores de duració, del 10 de gener a l'11 d'abril, dimarts de 18:45 a 20:45 hores, en el Centre Municipal de les Arts.
  • Fotografia: objectiu TU, curs taller de 30 hores de duració, del 26 de gener al 25 de maig, dijous de 17:30 a 19:30 hores, en l'Aula Municipal de Cultura "Xalet de l'Enginyer de tramvies".
  • Les dones en la publicitat i en els mitjans de comunicació, taller de 6 hores de duració, del 15 al 29 de novembre, dimarts de 17:30 a 19:30 hores, en l'Aula Municipal de Cultura "Xalet de l'Enginyer de tramvies". CURS GRATUÏT.

Les places són limitades i el període d'incripció és del 8 de setembre (a les 9 hores) fins al 19 de setembre (a les 9 hores).

La Regidoria d'Igualtat aposta per un model de treball transversal i pròxim a la ciutadania, en col·laboració amb la resta de regidories de l'Ajuntament i en els espais naturals dels barris de la ciutat. Les quatre activitats que s'ofereixen són resultat de l'anàlisi de propostes diverses presentades a la Regidoria d'Igualtat i constitueixen l'inici d'una col·laboració permanent i variada, no solament amb el Programa Aula Oberta sinó també amb altres programes de la Regidoria de Cultura com a Animació a la lectura en les Biblioteques Municipals o el programa d'activitats i espectacles de carrer en els barris, activitats que seran anunciades pròximament.
 

 

Informació complementària