Aula Oberta

35ª edición Aula Abierta

En aquests moments estem preparant la pròxima edició del programa Aula Oberta.

La mateixa es desenvoluparà entre octubre 2024 i juny 2025.

Durant la primera quinzena de setembre, en aquesta mateixa pàgina, publicarem la nova oferta d'activitats.

La programació estarà formada per activitats tant presencials, com a en línia.

Mentrestant, deixem la informació de l'edició passada. D'aquesta manera podrà consultar tant les activitats realitzades en la ultima edició octubre 2023-juny 2024, com el propi funcionament del programa i d'aquesta web

Aula Oberta és un programa de formació que pretén fonamentalment:

  • Posar la cultura a l'abast de tots els sectors de població, en funció de les seues necessitats i interessos.
  • Propiciar la transmissió de coneixements en un to divulgatiu, assequible, amè i vivencial.
  • Compartir amb la ciutadania els temes i les tendències que configuren la cultura en un sentit ampli.
  • Possibilitar l'accés al coneixement i la comprensió de les diferents manifestacions artístiques i culturals.
  • Facilitar a l'alumnat la iniciació en pràctiques culturals i artístiques.
  • Diversificar les opcions d'oci personal, promovent aquelles en què prevalguen el protagonisme i l'acció.

Aula Oberta ofereix diferents formats formatius: cursos, tallers, visites guiades, itineraris urbans, xarrades, etc. Amb tot això, pretén afavorir la creació de diferents espais de convivència i aprenentatge amb característiques intergeneracionals i interculturals.

Les activitats es realitzen en diferents espais distribuïts pel terme municipal d'Alacant i estan dirigides a població major de 16 anys.

Aula Oberta com a programa de formació no reglada, la pretensió de la qual és fer el més extens possible l'accés a les pràctiques culturals, no emet cap certificat per la participació en les diferents activitats.

En aquesta edició conviu l'oferta d'activitats presencials i online.

El programa Aula Oberta – Alacant Cultura presenta diferents sistemes d'inscripció i accés a les activitats que ofereix.

EXISTEIXEN 2 PROCESSOS D'INSCRIPCIÓ DIFERENTS als CURSOS segons es tracte de:

cursos DE PAGAMENT PER TAXA PÚBLICA o de cursos PER PAGAMENT DIRECTE AL MONITOR.

CURSOS de pagament PER TAXA PÚBLICA

Consulta l'oferta de cursos programats per:

Per lloc de realització 

Per especialitat 

També pots consultar els objectius, continguts i altres informacions de cada curs:

Contingut dels cursos 

Inscripcions. Es realitzen per mitjà d'aquesta web i s'activarà el dimecres 14 de setembre a les 9.00h fins a les 10.00h del dimecres 28 de setembre.

INSCRIPCIONS

Per a accedir a aquests cursos el procés és sol·licitar des d'aquest mateix web les activitats que es desitgen realitzar (un màxim de 3), posteriorment, el dia 28 de setembre, es realitza un sorteig de places i s'adjudiquen aquestes.

CONSULTA LA TEUA INSCRIPCIÓ

Si necessita realitzar modificacions sobre la seua fitxa d'inscripció ja enviada, només es podran fer en una ocasió. Enviant entre el 21 i el 27 de setembre, la “FITXA de modificació de la inscripció” al correu electrònic cultura.aulaabierta@alicante.es Aquesta fitxa la pot trobar en el web d'Aula Oberta en l'apartat Informació Complementària.

Tan sols s'atendran les sol·licituds que aporten TOTES les dades completes i l'ordre dels cursos, tant de la sol·licitud inicial com de la modificació proposada.

Una vegada obtinguda la plaça, s'ha de realitzar el pagament de la taxa pública des del 28 de setembre fins al 9 d'octubre. Si la persona que obté la plaça en el sorteig no realitza el pagament en aquestes dates, perdrà el dret d'assistir a aquesta activitat.

L'assistència als cursos tindrà un preu establit per ordenança municipal i aquest està en funció del nombre d'hores, la situació personal i/o familiar, la residència, etc. Pot consultar en el marge dret d'aquesta pàgina (CONTINGUTS RELACIONATS / NORMATIVA MUNICIPAL) o en aquest enllaç

El preu-taxa base és de 0,57€ per cada hora de duració del curs. Amb una reducció del 50% per a: menors de 18 anys, majors de 65 anys, persones en atur, membres de família reconeguda com a nombrosa o que tinguen un grau de discapacitat física o psíquica superior o igual al 33%. Sempre per a persones empadronades al municipi d'Alacant.

El preu-taxa per a les persones no empadronades al municipi d'Alacant és d’1,14€ per hora, sense dret a reducció.

Quant al procés d'inscripció, sorteig, calendari, normatives i altres informacions rellevants relatives a aquest programa, pot consultar-les més avall, en l'apartat Informació Complementària / Documentació programa “Aula Oberta”.

CURSOS per PAGAMENT DIRECTE AL MONITOR

Consulta els cursos programats per:

Per lloc de realització 

Per especialitat 

Consulta els objectius, continguts i altres informacions de cada curs:

Contingut dels cursos 

Inscripcions. El procés d'inscripció per a aquests cursos també s'iniciarà el dimecres 14 de setembre, contactant amb la persona o entitat que imparteix l'activitat. Això ho pots fer a través del contacte que trobaràs més avall en el fullet del programa en format pdf, i també en el document “Cursos de PAGAMENT DIRECTE AL MONITOR” o en l'apartat Contingut dels cursos d'aquesta mateixa pàgina, unes línies més amunt.

Les places s'aniran cobrint per ordre d'inscripció fins que es completen.

El preu del curs és el resultat de multiplicar 2 euros pel nombre total d'hores de duració d'aquest. El preu total també el pots consultar en l'apartat anterior “Contingut dels cursos” o en el pdf indicat anteriorment que pots consultar més avall.

La programació d’ALTRES ACTIVITATS: xarrades, visites culturals, itineraris urbans, audicions musicals, etc són d'accés gratuït. Però sí que necessitaran inscripció prèvia, atès que les places són limitades. En breu podrà consultar en aquesta mateixa pàgina l'oferta, les dates i les característiques d'aquestes activitats.

D'igual forma, poc més avall, en l'apartat Informació Complementària, pot consultar el calendari d'Aula Oberta per a l'edició 2022-23, la normativa i el procés d'inscripció, així com qualsevol altra informació d'interès sobre el programa.

COORDINACIÓ TÈCNICA

Unitat d'Animació Sociocultural
Plaça de Quijano núm. 2, 3a planta CP 03002 – Alacant.
Telèfon: 965 14 71 60
E-mail:cultura.aulaabierta@alicante.es

 

 

Informació complementària.

 

Servei d'atenció al públic 2022-23.

 

Documentació programa “Aula Oberta” 2022-23:

Calendari AA 2022-23.

Procés d'Inscripció AA 2022-23

Normativa i altres informacions

Preguntes més freqüents

SORTEIG, com es realitza

FITXA de modificació de la inscripció

 

Activitats AULA OBERTA 2022-23

Cursos de pagament per TAXA PÚBLICA

Cursos de PAGAMENT DIRECTE AL MONITOR

Fullet general

 

 

 

COORDINACIÓ TÈCNICA

Informació complementària