El passat 17 de juny va finalitzar Camaleons amb la presentacióde projectes finalistes

En aquest programa han participat 17 nous creadors i gestors culturals des del passat mes de maig a les Cigarreres.
Imagen relacionada

Els projectes triats d'entre tots els participants van ser:

1. El projecte combina tecnologia, teatre i comunitat.

Per convidar-nos a posar en valor el nostre pensament crític i proposar un projecte que ofereix un canal on el més important són les opinions de la comunitat. Per convidar-nos a suggerir i compartir els nostres gustos, criteris i opinions, on pugues ser protagonista, el projecte VotaTeatro.com de Javier Tortosa.

2. Patrimoni, turisme i investigació.

Sols coneixent el nostre patrimoni podrem pensar en el nostre futur. Per convidar-nos a redescobrir un lloc de la nostra memòria, per proposar un nou espai de trobada on reflexionar el que vàrem ser, el que som i el que serem, el projecte Nosilence, de Juanjo Cervetto.

3. El projecte barreja, geologia, música, art contemporani i ciència

Per arribar des de tan lluny a explicar-nos una cosa tan nostra, pel seu rigor, constància, profunditat i el seu compromís en el procés d'investigació, el projecte El sonido de las piedras, de Yolitzli Villanueva.

4. El projecte combina fotografia, gènere, psicologia.

Per parlar d'allò que afecta la meitat de la nostra societat, que tal vegada encara no sabem com resoldre, per proposar des de la cultura processos que ajuden a trobar noves formes de reflexionar i abordar aquesta tan terrible realitat, el projecte Utilizarte, de Natalia Ortiz.

5. Cinema, comunitat, cultura popular, oci.

Per crear un projecte carregat de valors que ens fa tornar a ser menuts, a somiar i a volar. Per la seua capacitat per arribar a tots els públics i generar una gran comunitat, i pel potencial de situar Alacant en una gran xarxa internacional, el projecte Star Wars Alicante, de Daniel Carmona Antón.

La votació del públic que va assistir va elegir el projecte "Utilizarte", de Natalia Ortiz, com a guanyador. Aquesta proposta utilitza la fotografia per ajudar a les dones víctimes de violència de gènera, que va obtindre el premi per a posar en marxa el seu projecte, que ha sigut possible lgràcies al treball conjunt de la Agència Local de Desenrrotllament i la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alacant.

Informació complementària
Galería de Imágenes: 
Camaleones 2016. Presentación de proyectos finalistas. Junio 2014
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada
Imagen relacionada