L'Ajuntament desplega la bandera LGTB com a mostra del seu respatler institucional

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La Regidoria d'Igualtat es bolca en l'organització dels actes del Dia de l'Orgull que arranquen avui i culminaran el dia 23 amb una manifestació

#ActLGTB2016

El Saló Blau de l'edifici consistorial, on l'Ajuntament d'Alacant celebra els seus esdeveniments institucionals importants, ha acollit hui la commemoració solemne del Dia de l'Orgull i de defensa dels drets de les persones lesbianes, gais, transexuales i bisexuales (LGTB). La corporació municipal, encapçalada pel seu alcalde Gabriel Echávarri i la regidora d'Igualtat, María José Espuch, ha desplegat la bandera arcoiris des de la balconada principal, on romandrà tota la setmana com a mostra del respatler institucional a aquest col·lectiu.

En les seues intervencions, l'alcalde i l'edil d'Igualtat han dedicat unes paraules de condemna contra l'atemptat perpetrat a Niça, ciutat germanada amb Alacant i han traslladat les condolences de tota la ciutat amb les víctimes i els seus afins.

A continuació, han mostrat la seua satisfacció per acollir aquest acte de suport a les persones LGTB per segon any consecutiu, i han apostat per continuar treballant intensament perquè cap persona patisca discriminació ni repressió per la seua orientació sexual o la seua identitat de gènere.

L'alcalde Gabriel Echávarri ha destacat que la bandera arcoiris és "símbol de llibertat" contra els prejudicis i l'homofòbia, i ha convidat a tota la ciutadania a participar i gaudir de l'ampli programa d'activitats organitzat per a commemorar l'Orgull a Alacant des d'hui fins al dia 23 de juliol.

Per la seua banda, María José Espuch, ha considerat fonamental "celebrar actes com el d'hui per a visibilizar la lluita de les persones LGTB pels seus drets, i fer patent el suport institucional a un col·lectiu que ha patit i pateix discriminació, i que en molts llocs del món és perseguit fins a la mort".

"Hi ha hagut grans avanços en el legal, però queda molt camí per recórrer fins a la total normalització social de la lliure elecció del model de família, de la lliure elecció de l'amor en la diversitat".

En aquest sentit, ha apuntat als estudis que revelen que la meitat d'adolescents LGTB pateix assetjament en l'escola i moltes i molts d'ells en el seu sofriment intenten suïcidar-se. "Tots els dies es produeixen agressions homófobas en les nostres ciutats...i açò succeeix malgrat les lleis, i malgrat l'avanç en la visibilitat del col·lectiu", ha lamentat.

Per açò, ha considerat necessari que "els governs seguisquen legislant com l'està fent la Generalitat Valenciana, amb lleis com la Llei Integral del Reconeixement del dret a la identitat i expressió de gènere, que garantirà des de la sanitat pública la cirurgia necessària per a la reassignació de sexe i per tant, la despatologización de la transsexualitat".

A més, --ha afegit-- "també cal seguir reivindicant, fent pedagogia i recordant cada any, en el Dia de l'Orgull, que cap persona ha de patir discriminació, ni repressió per la seua orientació sexual o la seua identitat de gènere".

D'igual manera, el secretari general de Diversitat Alacant, Juan David Santiago, ha intervingut en l'acte i ha incidit que "la igualtat legal és ja una realitat generalitzada, però la igualtat social i real del col·lectiu LGTB és encara una assignatura pendent que cal abordar amb urgència, perquè la LGTBfobia persisteix en la nostra societat".

"L'assetjament que les persones LGTB continuen patint en les aules, la discriminació al treball i l'exclusió dels serveis públics són alguns dels exemples de situacions de desigualtat amb les quals continuem trobant-nos".

"Des de les institucions hem de seguir treballant en pro de la igualtat legal, social i de facto entre totes les persones: hem d'impedir que les conviccions morals o ideològiques individuals seguisquen posant obstacles a l'avanç de la igualtat, que és el camí de la democràcia", ha afegit en aquest sentit.