L'Ajuntament d'Alacant contractarà a 213 joves a través d'Avalem Joves Plus

L'Agència Local de Desenvolupament ha aconseguit multiplicar la dotació per a polítiques de creació d'ocupació jove, passant de 35.000€ en 2015 a 1,5 milions en 2017
Alacant té futur

Alacant, dimarts 6 de juny de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de l'Agència Local de Desenvolupament i de la Regidoria de Recursos Humans, contractarà a un total de 213 joves gràcies al programa posat en marxa pel Servef Avalem Joves Plus, dirigit a menors de 30 anys que cerquen el seu primer contracte o a tornar a incorporar-se al mercat laboral.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, el regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, i el secretari autonòmic d'Ocupació i director general del SERVEF, Enric Nomdedéu, han presentat hui en roda de premsa l'abast del programa d'Avalem Joves Plus per a la ciutat d'Alacant.

L'Ajuntament d'Alacant, tal com ha explicat el regidor de Recursos Humans, ha sol·licitat ajudes per valor de 3,2 milions d'euros per a la contractació de 213 joves de totes les categories laborals, 110 d'ells per a llocs qualificats i els 103 restants per a treballs no qualificats--, amb modalitats de durada de 7 i 12 mesos, que començaran a desenvolupar a partir del mes de juliol.

El secretari autonòmic d'Ocupació ha mostrat la seua satisfacció per l'excel·lent marxa del programa Avalem Joves Plus, que beneficiarà a un total de 4.000 joves en tota la Comunitat Valenciana i l'èxit dels quals ha portat al Servef a haver d'ampliar successivament la inversió fins a arribar als 56 milions d'euros per a atendre a les 947 entitats locals que han sol·licitat alguna de les ajudes.

Nomdedéu a més ha remarcat que Avalem Joves és la resposta del Consell a la taxa de desocupació juvenil, que continua superant el 30%, amb una taxa de temporalitat de 55,73% i de parcialitat del 38,93%.

Així mateix, el secretari autonòmic d'Ocupació ha informat que en tota la província d'Alacant gràcies a aquesta iniciativa 820 joves menors de 30 anys accediran a una ocupació de qualitat en alguna entitat local. "Es tracta sense dubte del programa més ambiciós que la Generalitat mai ha posat en marxa en matèria d'ocupació", ha destacat.

Aquest programa cerca millorar l'empleabilidad dels joves menors de 30 anys, contribuir a la seua adquisició d'experiència laboral, posar en valor el talent jove per a la modernització, facilitar la tornada de les persones joves que es van anar a altres països a la recerca d'oportunitats i millora de l'administració pública, i contribuir a la implantació d'un nou model productiu que, sense oblidar les millores en eficiència, compte amb les empreses i amb les treballadores i els treballadors.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, ha posat l'accent en l'aposta decidida per l'ocupació juvenil realitzada des de l'Agència Local, "passant dels 35.000 euros destinats en el pressupost al juny de 2015, a 275.000 euros en 2016 i 1,5 milions d'euros en 2017 per a polítiques d'ocupació juvenil, sense comptar amb el previst en Avalem Jove Plus", segons ha remarcat l'edil.

D'igual manera, Sonia Tirado ha destacat l'excel·lent gestió dels fons europeus de Garantia Juvenil que duu a terme la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alacant, i la bona col·laboració entre les administracions públiques i entre les diferents àrees municipals duta a terme, en contraposició a l'absència de plans d'inserció laboral dels joves en anteriors legislatures.

En aquest mateix sentit Nomdedéu ha recordat que el Govern anterior "solament va aconseguir la realització de 400 contractes de pràctiques en tota la Comunitat i amb una durada de sis mesos".

Per la seua banda, el regidor de Recursos Humans Carlos Giménez ha incidit en el treball continu que realitzen els governs del canvi en la Generalitat Valenciana i l'Ajuntament d'Alacant per a atendre la situació de desocupació dels joves, i ha agraït també l'esforç dels sindicats i del personal de l'Ajuntament per al bon desenvolupament d'aquest programa.

Per a poder optar a algun dels contractes que es realitzaran en totes les entitats locals de la Comunitat, les persones interessades deuran tenir menys de 30 anys i estar inscrites en el Servef i en Garantia Juvenil.