L'ADL i FEVECTA impulsen l'emprendimiento cooperatiu a Alacant

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Els usuaris de l'ADL podran accedir al servei gratuït de creació de cooperatives a emprenedors de FEVECTA

Sonia-Tirado

  Amb l'objectiu de recolzar i fomentar la creació d'empreses i ocupació en la ciutat d'Alacant, la presidenta delegada de l'Agència Local de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament d'Alacant, Sonia Tirado, i el president de FEVECTA, Emilio Sampedro, han signat este matí un conveni que reforça els serveis d'assessorament, formació i informació destinats als emprenedors de la ciutat interessats a dur a terme la seua idea de negoci sota la fórmula cooperativa.

   El conveni signat entre l'ADL i FEVECTA permetrà la col·laboració i el suport mutu entre els serveis municipals d'atenció a emprenedors i els de FEVECTA per a ajudar a aquelles persones que ho desitgen a engegar les seues iniciatives i projectes cooperatius i de creació d'ocupació en la ciutat.

   A partir d'ara, els emprenedors de la ciutat podran participar en xarrades i tallers relacionats amb l'empreniment en grup a través d'empreses d'economia social, organitzats per l'Ajuntament i FEVECTA, amb la finalitat d'acostar a les persones emprenedores les característiques i avantatges de la forma d'empresa cooperativa.

   Així mateix, ADL i FEVECTA col·laboraran en programes d'assessorament, formació, acompanyament i finançament de projectes innovadors generats per emprenedors del municipi i amb inquietud per desenvolupar-los sota la forma empresarial d'economia social.

   Per la seua banda, FEVECTA ajudarà a difondre entre les persones usuàries de la seua finestreta única empresarial els recursos, ajudes i programes que la Regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Local poguera engegar amb la finalitat de recolzar l'emprendimiento en la ciutat d'Alacant.

Per al president de FEVECTA "és fonamental que els emprenedors d'Alacant puguen conèixer els avantatges de la fórmula cooperativa com a opció d'emprendimiento a l'hora de desenvolupar les seues iniciatives de negoci i, a més, comptar amb assessorament especialitzat durant tot el procés de constitució i engegada, i gràcies a aquest acord açò va si pot ser".

   La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, ha mostrat la seua satisfacció per la signatura d'un conveni que permet reforçar una línia prioritària en l'acció de la regidoria ja que el cooperativisme "ha demostrat ser una aposta fiable a l'hora de crear empreses sostenibles i responsables amb la seua societat", al mateix temps que han sabut mantenir-se i consolidar-se fins i tot en temps de crisi". La regidora ha afegit que "la economia social és una aposta estratègica tant d'aquesta regidoria com de la Conselleria d'Economia Sostenible, per la qual cosa este conveni és un nou pas en el reforç d'aposta local i autonòmica".

   Durant l'últim any, FEVECTA ha atès a 80 grups d'emprenedors de la ciutat d'Alacant i s'espera que aquest nombre puga incrementar-se després de la signatura de l'acord entre ambdues entitats.

A Alacant hi ha 163 cooperatives de treball, dedicades als més variats sectors d'activitat. Des de l'inici de la crisi s'han creat 140 d'aquestes empreses en la ciutat.

En l'actualitat, tan solament es necessiten dues persones i una inversió inicial de 3.000 euros per a constituir una cooperativa de treball a la Comunitat Valenciana