L'ADL fomenta la responsabilitat social corporativa entre les empreses

Jornada informativa sobre els avantatges que té la contractació de persones amb discapacitat
Sonia Tirado

  L'Agència de Desenvolupament Local (ALD), presidida per l'edil Sonia Tirado, s'ha proposat impulsar la responsabilitat social corporativa entre les empreses d'Alacant, a través de la promoció de pràctiques que aporten valor afegit com és la contractació de persones amb discapacitat.

   Amb este objectiu, el Centre d'Emprenedors depenent de l'ADL ofereix aquest dijous 26 de maig, de 10:00 a 11:30 hores, una sessió informativa sota el títol 'Converteix una obligació en una oportunitat. Incentius per a la contractació de persones amb discapacitat'.

   La jornada serà a càrrec dels tècnics d'integració laboral d'UPAPSA (Unió Provincial d'Associacions Pro-Minusvàlids Psíquics d'Alacant, organització sense ànim de lucre que engloba a 28 associacions), Eloy Martínez i David Sáez, els qui faran un repàs per tota la normativa que en matèria laboral afecta a les persones amb discapacitat, i explicaran els incentius que estan en vigor per a la contractació d'aquest col·lectiu i els instruments existents perquè a les empreses els siga fàcil complir amb l'obligació de contractació de persones amb discapacitat.

   La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, recorda que l'ocupació "és un element bàsic per a garantir la igualtat d'oportunitats entre totes les persones i per a contribuir a la seua integració social i desenvolupament personal. En el cas del col·lectiu de persones amb discapacitat, cobra especial rellevància, atès que presenta uns alts nivells de desocupació, molt per sobre de la mitjana nacional".

   La Llei General de Drets de les Persones amb Discapacitat obliga a les empreses de més de 50 treballadors a contractar a persones amb discapacitat, però "és important que es conega que és una oportunitat per a totes les empreses en general", apunta l'edil.

   Així, segons ha precisat, les bonificacions per contractació de persones amb una discapacitat reconeguda poden aconseguir el 100% de les assegurances socials, i els incentius i subvencions poden suposar uns 4.000 euros per empleat contractat.

   La sessió està oberta al públic en general, si bé aquesta informació resulta d'especial interès per als responsables de Recursos Humans de les empreses d'Alacant, així com per als assessors fiscals, comptables i fins i tot per als propis demandants d'ocupació que tinguen reconeguda una discapacitat.

La jornada, que es desenvoluparà en les instal·lacions del Centre d'Emprenedors --situades en el número 13 del carrer El Cid -- finalitzarà amb l'experiència de dues empreses que han incorporat personal discapacitat en les seues plantilles.

Programa

  1. Aspectes jurídic laborals de l'obligació de contractar a Persones amb Discapacitat.Ponent: Eloy Martínez. Tècnic d'integració laboral d'UPAPSA Laboral. Agència de col·locació especialitzada en el col·lectiu amb discapacitat.
  2. Subvencions, bonificacions i incentius fiscals per la contractació de Persones amb Discapacitat. Ponent: Eloy Martínez. Tècnic d'integració laboral d'UPAPSA Laboral. Agència de col·locació especialitzada en el col·lectiu amb discapacitat.
  3. Eines a la disposició de les empreses per al compliment de la normativa vigent. Els serveis de mediació laboral i d'ocupació amb suport.Ponent: David Saez. Tècnic d'integració laboral d'UPAPSA Laboral. Agència de col·locació especialitzada en el col·lectiu amb discapacitat.
  4. Casos d'èxit en la incorporació de persones amb discapacitat. Personal de dues empreses de la província d'Alacant que han incorporat a persones amb discapacitat explicaran la seua experiència.