Inmoderatus: exposició contemporània en la sala B de la Llotja

Quatre creadores, Tonia Trujillo, Elisa Torreira, Isabel Cuadrado i Kae Newcomb presenten la seua mirada sobre la natura i les relacions de l'individu amb ella.
Imagen relacionada

-- La proposta va ser triada per un comitè seleccionador d'entre les quals optaven al concurs públic per a aportar continguts a exhibir en aquest centre expositiu municipal. 

Alacant. Dimarts 11 d'octubre de 2016. 
Inmoderatus és el títol de la nova proposta d'art contemporani que s'exhibeix en la sala B de la Llotja del Peix i que els interessats podran recórrer fins al 27 de novembre, amb lliure accés. 
En l'exposició presenten els seus treballs i reflexions quatre artistes de diverses procedències Sevilla, Nova York-Madrid, Astúries i València- però amb marxes similars. El territori comú sobre el qual creen Tonia Trujillo, Elisa Torreira, Isabel Quadrat i Kae Newcomb és la seua mirada sobre la natura i les relacions de les persones amb ella.

Inmoderatus és un projecte delicat i alhora subversiu, indueix a l'il·limitat, a la inmoderación. La exposició està composta per quatre instal·lacions i cadascuna d'elles consta de diverses peces, apunten les artistes mentre van acabant el seu muntatge. Cada una hem treballat en el nostre taller, però el resultat és alguna cosa conjunt, amb un gran pòsit conceptual. El nostre desig és que els visitants entren i es deixen sorprendre..

La mostra presenta dibuixos, fotografies, poesia visual, vídeo, instal·lació, lliure-art, etc. Inmoderatus es veu per vegada primera, ja que està pensada per a la sala B del complex expositiu municipal de la Llotja del Peix, segons manifesten les seues autores. Un text explicatiu de Marisol Salanova en un dels murs de la sala dóna les claus d'aquest treball col·lectiu.

Tonia Trujillo.
Projecte [te (IN-MOBILIZA] te).
Subtítol: Creuar la línia. Acte subversiu col·lectiu. 

Indaga en el paper de l'art com a constructor i questionador de la consciència social. Es recolza en la base teòrica i conceptual del pensador i filòsof Michel Foucault, que estableix que veritat, saber i poder estan íntimament relacionats. 
S'interpel·la sobre els límits. Al creuar i viure en la frontera emergeix la possibilitat de contemplar i entendre des de l'altre costat, abans el costat oposat, sorgint la desconfiança i el dubte sobre la veracitat dels aprenentatges i significats adquirits. 

Elisa Torreira.

"Esperando la marea".

La proposta d'Elisa Torreira ens etziba la necessitat de despertar l'acció en convivència amb les coses xicotetes i materials humils. Atreta pel sentit objectual, del que en ocasions menyspreem, estableix una dicotomia entre construcció i destrucció.
En "Esperando la marea" desenvolupa un viatge exploratori, més enllà de la superfície, aportant a la mostra una relació amb el mapa emocional, sense obviar els limites construïts dins i fora de l'individu per la naturalesa, tant com a ecosistema com la qual li és innata a l'ésser humà. 

Isabel Cuadrado.
"Trazas".

A Isabel Cuadrado li interessa el desenvolupament dels processos pel que tenen de temporalitat i, també, l'anàlisi dels espais per a abordar l'obra d'una forma integral relacionada amb el seu entorn. L'espai físic es converteix dins de la seua obra en camp de desenvolupament per a establir un joc amb el temps. En la seua obra utilitza com a base creativa els recursos que són característics d'un museu etnogràfic: els fons del territori i les eines que han permès construir aqueixos fons. 

Kae Newcomb.
The wind rises. El vent augmenta. 

Proposa una mirada reflexiva a la devastació del medi ambient i a les problemàtiques que es deriven d'açò. Posa l'accent en les desigualtats a les quals ens sotmet el rigor de les economies i la política imperant en el planeta. 
Kae mostra aqueixa crítica des d'una introvertida però alhora universal preocupació cap al món de la informació que amb determinat clixés ens habituen a interpretar aquesta devastació com alguna cosa que està allunyat de nosaltres i en la qual no podem intervenir. Prendre consciència d'una necessitat de defensar el patrimoni natural i a els qui depenen d'ell per a la seua subsistència és una de les seues preocupacions. 

INMODERATUS
Del 7 d'octubre al 27 de novembre de 2016
Sala B de la Llotja del Peix. Alacant
Exposició que prové de la I Convocatòria pública per a la presentació de projectes expositius / Regidoria de Cultura. Ajuntament d'Alacant. 

Horaris:
Dimarts a Divendres: 9:00 a 14:00 h./ 16:00 a 21:45 h.
Dissabte: 10:00 a 14:00 / 17:00 a 21:45 h.
Diumenges i festius: 10:00 a 14:00 h.
Dilluns tancat