Igualtat organitza una xarrada d'Ochy Curiel per a abordar la subordinació de les dones

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Amb aquesta interessant conferencia la Regidoria d'Igualtat obri la seua programació entorn del 25 de novembre Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones

Conferència d'Ochy Curiel sobre Igualtat

La Regidoria d'Igualtat, que dirigeix l'edil María José Espuch, obri la seua programació entorn del 25 de novembre Dia Internacional per l'eliminació de la violència contra les dones amb una conferència a càrrec de Rosa Ynés Curiel Pichardo (Ochy), que tindrà lloc demà divendres a les 19:00 hores, en col·laboració amb el sindicat CCOO.

Ochy Curiel (dominicana, resident a Colòmbia) és experta en gènere, antropòloga, treballadora social, especialista en educació superior, docent-investigadora, escriptora, editora, autora de nombrosos articles sobre les desigualtats de tot tipus, tant de gènere com de raça i classe.

Colòmbia representa una part de la seua vida professional, personal i política marcada per la recerca i la docència en la Universitat Nacional --la universitat pública colombiana de major prestigi, caracteritzada fonamentalment per l'alt nivell de la seua exigència acadèmica i per un enfocament crític amb el qual pretén portar als seus estudiants més enllà de les simples aparences--.

Ochy Curiel durant cinc anys ha sigut la coordinadora Curricular de Postgraus en Estudis de Gènere, en l'Escola d'Estudis de Gènere d'aquesta Universitat. La seua carrera professional ha anat sempre de la mà del seu activisme dins del moviment lèsbic-feminista i antiracista i del moviment feminista autònom i del feminisme decolonial.

Ochy Curial aporta una mirada sempre profunda i compromesa amb les desigualtats i les opressions de les dones, aquelles opressions que podríem identificar com opressions dins de les opressions dins d'altres opressions, aqueixes en les quals estan atrapades les dones negres i indígenes, pobres, lesbianes, migrants.

Mèxic, Brasil, Equador, Xile, Argentina, República Dominicana, Guatemala, Hondures són només alguns dels països que visita assíduament, convidada pels moviments de dones i les organitzacions feministes que des de fa anys van començar a transitar camins diferents.