El festival PLATAFORMA – Rock d'Alacant serà el 17 de desembre en Cigarreres

Daniel Simón avança que les bandes que tocaran constitueixen una radiografia representativa del que més està sonant a Alacant
Daniel Simón, en la mesa de presentación, con Jesús Lizón, Alejandro Tébar, Miguel Carratalá y Alvaro García del Castillo

– La Regidoria de Cultura va oferir l'organització d'aquest esdeveniment mitjançant concurs públic, que va guanyar, segons la valoració del comitè tècnic, la cooperativa cultural Mistos.

– UMH, Fundació Cajamurcia, Diputació, Ajuntament, Ambar i CartonLAB figuren entre les entitats que cooperen per a la bona marxa de la trobada, que serà de lliure entrada i que oferirà tallers (a 10 euros) i atenció per als “xiquets”. 

Alacant. 25 de novembre de 2016. 
El 17 de desembre, dissabte, se celebrarà en el centre cultural Cigarreres la I Edició del Festival PLATAFORMA - Festival Rock d'Alacant-, que naix amb l'objectiu de donar a conèixer el gran valor creatiu de músics i bandes locals. L'encontre es convoca amb el lema: Alacant, Fes-te fan!, que tracta d'enfocar el treball cultural dels grups perquè siguen prestigiats per amants de la música i entitats de tot tipus.

El regidor de Cultura, Daniel Simón, ha expressat en la presentació que les bandes seleccionades per a tocar en l'esdeveniment constitueixen una radiografia representativa d'aquelles que més estan sonant avui dia. Simón ha afegit que bona part de la trajectòria nacional i internacional dels grups alacantins de moda és pràcticament desconeguda entre la ciutadania. 

El Festival Rock d'Alacant, encara que abrace un arc variat d'estils musicals, veu la llum gràcies al concurs públic convocat per la Regidoria de Cultura i sufragat amb 8.000 euros (*Iva inclòs). 
El concurs sol·licitava als qui optaren a organitzar l'esdeveniment que plantejaren una proposta musical original, de contingut local i reflex de les tendències musicals emergents en la ciutat; que desenvoluparen un festival amb pretensió de continuïtat, que atraguera públics a espais culturals i municipals i que ajudara a completar l'oferta cultural. 
El festival haurà de, a més, impulsar el treball d'associacions, empreses i col·lectius dedicats al món de la música.

El festival serà d'accés gratuït. Juntament amb les activitats que ho complementa -tallers, a 10 euros, comprat de vinils, instruments, etc- tindran lloc l'esmentat 17 de desembre de les 11:00 a les 24:00 hores en diversos espais de l'antiga fàbrica de tabacs (Carrer Sant Carles, 78). 

L'esdeveniment ha sigut presentat avui pel regidor de Cultura, per Jesús Lizon López, director regional de l'entitat BMN (Caja Granada, Caja Murcia i Sa Nostra), que ha representat al seu torn a la Fundació Caja Murcia, per Alejandro Tebar i Miguel Carratalá, de Mistos, i pel professor Alvaro García del Castillo, de la Universitat Miguel Hernández, campus que s'ha unit per a potenciar la trobada.

La “Programació diürna”, d'11:00 a 18:00 hores, serà en l'àrea del Jardí Vertical. Comptarà amb Mercat musical, posats de vinils, venda i intercanvi d'instruments; Taula Redona: "Música i escena alacantina Realitat o ficció?”, amb la participació de professionals de la Indústria cultural. Hi haurà marxandatge de bandes locals, Foodtrucks i begudes a preus populars. I activitats musicals guiades per als xiquets. 

En les Aules CAMON s'oferiran activitats i tallers formatius per a músics i no músics, organitzats per "L'Escola de Rock" de la Universitat MH. 

El “Programa nocturn” evolucionarà des de l'escenari de la sala Caixa
negra i comptarà amb els directes de vuit bandes locals de
diferent estètica i estil: FUTUR TERROR, MONSERRAT, MANISES, VIRGEN, EMPTY BOTTLES, ROAD VOLTA, i l'intèrpret de trap YUNG
SARRIÁ. 
Com a bandes convidades tocaran ALBERTO MONTERO (Barcelona) i TIPOS DE INTERES (València). 

Per a més informació, la web municipal www.bit.ly/festivalrockalicante
www.plataformaalicante.es i bravoalicante@gmail.com

En la imatge, participants en la taula de presentació de l'esdeveniment
 

Informació complementària