Convocatòria per a la cessió d'ús de boxs per desenvolupar projectes culturals

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, anima a artistes, intèrprets, músics, col·lectius, etc, a optar a “BuitBox 2021” per a donar un impuls als seus treballs

Una de las salas que se ofrece´en Las Cigarreras

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, anima a artistes, intèrprets, músics, col·lectius, etc, a optar a “BuitBox 2021” per a donar un impuls als seus treballs

La Regidoria de Cultura i Cigarreras porten avant aquesta iniciativa, que obrirà demà dijous l'admissió de propostes en línia, termini que mantindrà actiu fins al 9 de març

Alacant, 17 de febrer de 2021. La Regidoria de Cultura, dirigida per Antonio Manresa, i un dels seus centres de referència, Les Cigarreras, obrin demà dijous la convocatòria pública “BuitBox 2021” amb l'objectiu d'ajudar a creadors individuals, grups o associacions cedint-los espais de manera temporal perquè puguen impulsar els seus treballs en un ambient innovador.

El regidor Antonio Manresa ha declarat que en el seu departament “tenim al cap als creadors joves de les més diverses disciplines plàstiques, sonores, musicals o vinculades a les arts escèniques i a les complicacions que a vegades poden trobar per a les seues reunions o sessions d'assaig o experimentació. Per això, facilitem cinc xicotetes sales en la nau de cultura contemporània de les Cigarreras per a col·laborar en el progrés dels seus treballs sense que els supose cap càrrega econòmica”.

“Hem enfocat l'ús temporal dels boxs, en el subsòl de Cigarreras, com a lloc de trobada de col·lectius, creadors i de propostes multidisciplinàries enfocades a la cultura contemporània emergent”, ha afegit Manresa.

”Buit Box 2021” posa a la disposició del públic 5 sales

La convocatòria de “BuitBox 2021” ix al carrer per a facilitar de manera temporal – cinc mesos, amb possibilitat de pròrroga per altres cinc – cinc sales de 20 metres quadrats cadascuna, dotades de llum, connexió al corrent elèctric, aire condicionat i wifi a persones o grups que estiguen portant avant projectes culturals i que precisen cert suport quant a ús d'instal·lacions.

Manresa aclareix que amb aquesta iniciativa s'aposta per projectes culturals que estiguen en fase de creació, que vagen a començar la fase de producció o que ja hagen enlairat, estiguen en desenvolupament i que requerisquen d'un entorn determinat per a injectar-los noves energies o enfocaments.

El Centre Cultural Les Cigarreras obri aquest concurs per a cooperar gratuïtament amb els protagonistes que estiguen treballant entorn de la música, les arts escèniques, arts visuals, cultura digital, audiovisual o qualsevol altra forma de manifestació cultural contemporània.

Termini obert fins al 9 de març

Des de les Cigarreras apunten al fet que si se cedeix alguna de les sales a una persona o grup i, després dels primers cinc mesos d'ús, necessita més temps, podrà sol·licitar-ho per escrit motivant la seua situació. El protagonista també informarà sobre el progrés del seu treball.

La presentació de sol·licituds perquè persones o col·lectius opten a l'ús d'aqueixes cinc sales començarà demà, dijous 18 de febrer. El termini de peticions estarà obert fins al 9 de març. La tramitació serà per la seu electrònica de l'Ajuntament d'Alacant i s'haurà de presentar, al costat de la instància en línia, un dossier del projecte cultural i una carta de motivació.

Per a més informació sobre la convocatòria, poden consultar la pàgina web www.cigarreras.es i www.alicantecultura.es

Informació complementària
Documentación: