Col.laboració cultural històrica dels Ajuntaments d'Alacant i Elx en Abril en Dansa

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Els regidors Daniel Simón i Patricia Maciá, amb la coreògrafa Asun Noales, presenten el programa del festival, que es realialitzarà del 6 al 29 en espais de les dos ciutats.

Imagen relacionada

Alacant, 5 d'abril de 2016.

Els regidors de Cultura dels Ajuntaments d'Alacant i Elx, Daniel Simón i Patricia Maciá, respectivament, i la ballarina i coreògrafa de la companyia OtraDanza, Asun Noales, han presentat el programa del Festival Abril en Dansa, Elx-Alacant 2016, primera i històrica col.laboració, en matèria cultural, entre les dos ciutats, que se celebrarà del 6 al 29 d'abril a Elx en el Gran Teatre i l'Escorxador, mentre que a Alacant s'ocuparà  el Teatre Principal, Les Cigarreres, el MACA i espais a l'aire lliure de les dues ciutats.

El Festival, organitzar per la companyia OtraDanza, s'inicia dimecres amb tallers i activitats formatives en el Centre Contemporani il.licità L'Escorxador i es prolongarà amb les diferents gal.les, la mostra de joves talents, taules redones, perfomances i projeccions fins el 290 d'abril, Dia Internacional de la Dansa.

Daniel Simón, que ha qualificat de trascendent la cooperació cultural entre les dues localitats, ha destacat la importància d'aquest festival que compta amb un pressupost de 22.000 euros, el 50% aportat per l'administració, la qual cosa evidencia la "capacitat d'Alacant i Elx per a crear esdeveniments de qualitat, que complementen a les dues ciutats que comparteixen la visió de la cultura com a font d'ocupació". "Junts som imparables", ha afegit el regidor alacantí, "ja que podem presentar a la nostra ciutadania esdeveniments de molta qualitat i molta projecció, i que ajuden a conéixer, en aquest cas, el panorama de la dansa".

 

Per la seua banda, l'edil d'Elx, Patricia Maciá, ha mostrat la seua satisfacció que Abril en Dansa, un projecte en el qual Elx porta anys creient, siga ara una iniciativa conjunta, d'ambdues ciutats, en matèria cultural. Maciá assenyala que es tracta "d'un projecte pioner que pot ser l'exemple d'altres esdeveniments en benefici de la cultura i amb els quals es potencie i difonga la dansa en els nostres escenaris". I amb vocació, continua la regidora, que, "amb la suma de més administracions, es convertisca en un gran referent de la dansa contemporània en el conjunt del país".

La ballalrina, coreògrafa i professora de ball Asun Noales, fundadora de la companyia OtraDanza, ha expressat la seua satisfacció per ser testimoni "d'aquesta estrena del pas a dos" i que el seu objectiu és "socialitzar i acostar la dansa de forma amena a la ciutadania". La companyia OtraDanza organitza i impulsa projectes per a servir de lloc de trobada de diversos coreògrafs amb els quals actuar, debatre i compartir idees. OtraDanza, nascuda en 2007 de la mà d'Asun Noales, és un projecte que aspira a un treball interdisciplinari d'artistes que afegeixen valor "obrint noves finestres o mirades sobre la dansa", ha explicat la ballarina. 

 

Informació complementària