Cigarreres aprofundeix la seua connexió entre art contemporani i noves tecnologies

El regidor Daniel Simón, la coordinadora del centre Miriam Gilabert i los promotors culturals Victor Lario, Alex Tébar i Francisco Linares detallen els esdeveniments del trimestre
Imagen relacionada

– Més de 40 activitats conformen el cartell del centre municipal Cigarreres fins a final de desembre mantenint el seu impuls a les indústries creatives i a favor de la creació d'ocupacions culturals. 

Alacant. Divendres, 14 d'octubre de 2016. 
El regidor de Cultura, Daniel Simón, ha afirmat avui, en la presentació del programa trimestral del centre Cigarreres, que el complex aprofundeix en la seua filosofia de connexió entre l'art contemporani, les noves tecnologies, l'emprendedurisme, les indústries creatives i el foment de la formació i creació d'ocupacions per al sector.

Daniel Simón ha estat acompanyat en la roda de premsa en la qual s'han detallat el programa d'activitats per la coordinadora de Cigarreras, Miriam Gilabert, per Victor Lario, fundador del Mercat de Disseny, que arriba aquest cap de setmana a la seua sisena edició, per Alex Tébar, que ha reunit de cara al dissabte a tres bandes per a un concert singular entorn de la figura de King Khan, i per Francisco Linares, que ha posat en peus les jornades “El mar en el còmic”, en homenatge a Paco Camarasa. Durant la segona quinzena d'octubre, novembre i desembre, es proposen per a Cigarreres més de 40 activitats, segons fonts del complex. 

“Som centre de referència per a les indústries creatives d'Alacant. Per tal motiu donem suport a Alacant Fashion Week, del 20 al 23 d'octubre, que comptarà amb dissenyadors nacionals i internacionals, així com a “Focus Innova Pime”, referència per als emprenedors de tota la Comunitat, que ocuparà tot el complex en coordinació amb l'Agència Local de Desenvolupament i que ve a celebrar el que abans es coneixia com a Dia de l'Emprenedor”, ha indicat el regidor.

Simón ha explicat que l'equip que encapçala Gilabert personifica les directrius polítiques i de funcionament apuntades per al complex cultural, que s'estan desenvolupant amb un pressupost autònom i amb successió d'esdeveniments de qualitat programats en l'antiga Tabacalera. 

El regidor ha afegit que les Cigarreras creixerà amb la rehabilitació de nous espais i aprofundirà en la seua aposta com a plataforma contemporània, amb recerca i formació incloses, quan es disposen dels 11 milions d'euros del programa operatiu europeu FEDER de creixement sostenible 2014-2020. Aquesta quantitat ha sigut aprovada per la UE per a portar a efecte l'estratègia DUSI Les Cigarreres, que renovaria l'àrea urbana entre els castells de Santa Bàrbara i Tossal de Sant Ferran. 

Simón i Gilabert han anunciat que Alacant s'incorpora a Art Futura, que celebrarà en Cigarreres la seua nova edició, dedicada a la “Realitat Virtual Revisitada: El que va ser, la qual cosa mai va arribar, l'auge dels videojocs, la nostra realitat present i el futur immediat”, segons el programa. Art Futura aterrarà en Cigarreres a final d'octubre.

Per al detall de les exposicions per al trimestre, la resta de continguts i dates en els quals s'oferiran, en la web de *Cigarreras 
http://www.alicante.es/es/area-tematica/centro-cultural-las-cigarreras

En la imatge, el regidor Daniel Simón, amb la coordinadora Miriam Gilagert, Victor Lario, Alex Tébar i Francisco Linares.