El Castell de Santa Bàrbara obté la distinció de qualitat turística Sicted.

L'acreditació arriba com a distinció del Castell en el Sistema de Qualitat Turística dut a terme pel Ministeri d'Indústria i Turisme.
Imagen relacionada

Què és el SICTED?

És un projecte de millora de la qualitat de les destinacions turístiques promogut per la Secretaria d'Estat
de Turisme, amb el suport i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP),
que treballa amb empreses/serveis turístics de fins a 32 oficis diferents, amb l'objectiu últim
de millorar l'experiència i satisfacció del turista.

El SCTE Destinacions-SICTED és una metodologia que proporciona un sistema integral i permanent de gestió de la qualitat en una destinació turística amb una nova concepció dels resultats esperats, un enfocament cap a la millora contínua i una actitud de recuperació i posada en valor dels recursos i de l'espai.

El SCTE Destinacions-SICTED es basa en la consciència integral de destinació i en la identificació d'objectius
comuns dels agents implicats.

El SCTE Destinacions-SICTED persegueix un nivell de qualitat homogeni en els serveis oferits al turista dins d'una mateixa destinació , de manera que no s'aprecien deficiències de qualitat substancials entre els diferents productes (agents) que componen l'oferta en la destinació i, amb açò, condicionaments negatius de la percepció i satisfacció dels turistes.

Ofereix a les empreses/serveis turístics adherits un pla de formació , visites d'assistència tècnica per part d'assessors homologats, tallers col·lectius, grups de treball que desenvolupen propostes de millora per a la destinació i avaluacions que contrasten l'adequació de l'empresa/servei als estàndards de qualitat. Tot açò culmina en l'obtenció del distintiu

Compromís de Qualitat Turística. Aquest s'atorga a les empreses/serveis turístics que han acreditat el compliment dels requisits fixats. És un reconeixement a l'esforç i compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix a l'establiment enfront de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de
seguiment

El distintiu 

“Compromís de Qualitat Turística”, acredita i reconeix l'esforç realitzat per les empreses participants.
El distintiu és el suport que acredita el compliment dels requisits establits en la metodologia i reconeix l'esforç i el compromís amb la qualitat i la millora contínua, alhora que distingeix a l'empresa enfront de la competència. El distintiu té validesa biennal, encara que està condicionat a una avaluació anual de seguiment. S'han d'aplicar les normes d'identitat
visual que estan a la disposició dels distingits en la plataforma SICTED.ç

SICTED en el Castell de Santa Bàrbara.

Després de la seua adhesió a aquest programa al novembre de 2013, el Castell ha realitzat una sèrie de millores vinculades a la gestió integral de la qualitat, i que entre unes altres arreplega noves propostes organitzatives. Les bones pràctiques obligades per a SICTED han inclòs els treballs d'adequació dels processos de treball que afecten no solament a les unitats administratives sinó també als treballs referits a manteniment i atenció als usuaris/ clients en Sales i ascensors, i els resultats dels quals s'han constituït en un document base denominat Manual de Bones Pràctiques SICTED, i que engloba la gestió d'un total de sis mòduls: Persones /Clients/Vendes/Serveis externs /Instal·lacions i equipament/Ofici.
Va ser en el passat comitè de Juny 2015 quan va aconseguir la distinció Sicted per part de Turespaña, després de passar els corresponents cursos de formació, tallers, visites tècniques i la final avaluació.

A Alacant, anteriorment al Castell, un total de 54 establiments han rebut aquesta distinció, dels quals els següents són serveis municipals: L'Alacant Convention Bureau (desembre 2013), L'oficina de turisme de la Rambla (desembre 2013) i la de Renfe (juny 2014) i totes les platges de la ciutat d'Alacant. (desembre 2013 i Tabarca Juny 2014), El Museu de Fogueres, al juny
de 2014 i la Policia Local (Brigada turística) alhora que el Castell.

En la imatge, la regidora de Turisme, Eva Montesinos i el regidor de Cultura, Daniel Simón mostrant la placa acreditativa aquest matí en el Castell.