Museu de la Ciutat d'Alacant (MUSA)

Tipo de equipamiento: 
Equipaments culturalsMuseus i sales d’exposicions
Logo MUSA

Tancat temporalment

El Museu de la Ciutat d'Alacant (MUSA) era una assignatura pendent de la cultura alacantina, que no tenia un lloc on explicar quin ha sigut el nostre passat més remot, com hem  evolucionat, on i de quina manera s'hi han anat assentant les distintes cultures i pobles des de la prehistòria. La història d'Alacant que s'exposa al MUSA no es podria contar sense tindre en compte el Benacantil i el castell de Santa Bàrbara, que han anat units al succeir de la ciutat des de sempre. L'un i l'altre han sigut referents de les distintes cultures i pobles que van habitar estes terres. És per això que el MUSA s'ha volgut fer en edificis de la fortalesa.

El castell no estarà obert el 30 de novembre per tall programat en el subministrament d'electricitat. Les sales d'exposicions, així com ascensors i altres oficines es tancaran el dia 30.

 

Preus

 • General, 2,70 euros.
 • Gratuït per a menors de cinc anys i jubilats.

Accés

 • Ascensors: av. de Juan Bautista Labora s/n. 03002.
 • Per carretera. Gratuït. Carrer de Vázquez de Mella, s/n. 03013.

 

Ubicación: 
Castillo
Santa Bárbara
Ubicat en el Castillo de Santa Bárbara, enfront de platja Postiguet
Horario: 

Horari de les sales del MUSA: Tots els dies, de 10 a 14,30 i de 16 a 20 hores.

Horari ascensors: de 10 a 20 hores.

 • Últim ascensor de pujada: 19.20 hores.
 • Últim ascensor de baixada: 19.40 hores.
Contacto: 
Telèfon: 
965152969
965211744
Más información: 

S'ha dissenyat un museu que arreplega moments o temàtiques importants de la història d'Alacant, que s'han completat en diverses fases:

 1. Primera. El 24 de març del 2011, es van obrir:
  • El Cos d'Enginyers acull el CERV, Centre de Recepció de Visitants. Mostra un audiovisual d'animació sobre la història d'Alacant. Proposa, a més, un recorregut per les diferents èpoques de la història de la ciutat.
  • L'Antic Hospital acull l'exposició “Alacant traspassada de Mediterrani”, que exhibix la vinculació d'Alacant amb el Mediterrani, intercalant materials arqueològics i etnològics.
  • A la Sala Llarga, l'exposició “Històries i persones” permet conéixer moltes de les persones que han format part de la història de la ciutat. Amb punts interactius per a obtindre informació sobre les professions, els cognoms, etc.
  • Les Coves dels Anglesos narren “L'explosió de la mina” durant la Guerra de Successió, amb panells i un audiovisual innovador.
  • Els antics calabossos, davall la plaça d'armes, pel risc en l'estreta escalinata de descens, són visitables amb guia, dins del programa de recorreguts guiats per la fortalesa.
 2. Els atractius del MUSA es  van incrementar al març del 2012 amb nous espais.
  • Cova - quadra. Excavada en un dels fossats. La cavitat es va utilitzar durant anys com a quadra del burro utilitzat per al transport de materials al fortí.
  • Aljub renaixentista. Situat davall l'actual plaça d'Armes. De mitjan del S. XVI. Amb dos naus sustentades en arcs de carreuat. Dissenyat per a arreplegar les aigües de pluja. El panell de l'entrada hi oferix informaci. En l'aljub s'ha instal·lat una projecció que simula els efectes de l'aigua sobre les parets.
 3. Les obres i els plans de millora de la Regidoria de Cultura han facilitat l'obertura, al maig del 2013, de la Casa del Governador. Amb diversos ambients que exhibixen "Ceràmica i art. L'art de les xicotetes coses", amb peces i restes de jaciments arqueològics d'Alacant.
  • Antesala: amb un gran mural amb 2.162 fragments ceràmics de totes les èpoques. En este espai es fa insistència en la didàctica.
  • Volta: exposa materials arqueològics. 5 vitrines amb gerres, bols, copes, plats, etc. que formen un recorregut cronològic des del Neolític fins a l'Edat Contemporània.
  • Terrassa: es guanyen espais visitables. Es crea un nou punt de trobada per a la fotografia, amb vistes privilegiades. S'hi han instal·lat reproduccions de 3 màquines d'assalt de l'Edat Mitjana: catapulta, ballesta i palissada.
Informació complementària
Vídeos: 
Galería de Imágenes: 
Galeria d’imatges del Museu de la Ciutat d’Alacant (MUSA)
Centre recepció visitants
Vista interior
Vista interior