El Campionat Mundial de Tennis de taula generá una tornada de 500€ per euro invertit

L'ADL col·labora amb la campanya de Tennis de Taula en el treball
tennis-de-taula

    L'Ajuntament d'Alacant realitza una aposta decidida pel turisme d'esdeveniments esportius per a Alacant, per la seua "eficaç incidència sobre l'economia de la ciutat i la seua rendibilitat", tal com revela la celebració del Campionat Mundial de Tennis de Taula del 23 al 29 de maig, que, segons ha calculat l'edil d'Esport i Turisme, Eva Montesinos, generarà una tornada de 500 euros per cada euro invertit.

   Eva Montesinos i la regidora d'Ocupació i Sanitat, Sonia Tirado, han presentat els detalls d'aquest campionat i de la campanya de Tennis de Taula en el Treball, organitzada amb la col·laboració amb l'Agència de Desenvolupament Local d'Alacant. En l'acte a més han participat el director d'Operacions del Campionat del Món de Tennis de Taula per a Veterans, Daniel Valero i el jugador Olímpic de la Selecció Espanyola Tennis de Mesa, Alfredo Carneros.

   L'edil de Turisme i Esports ha mostrat la seua satisfacció per la celebració d'aquest esdeveniment esportiu en el recinte firal d'IFA, un esdeveniment que ha qualificat com "una fita per a la ciutat perquè atraurà a més de 7.000 persones, entre participants i acompanyants, que van a omplir els hotels d'Alacant pràcticament al 100 per cent durant tota una setmana, la qual cosa suposarà un impacte econòmic d'entre 15 i 18 milions d'euros per a la ciutat d'Alacant".

   En aquest sentit, ha recordat que el Patronat Municipal de Turisme ha invertit al voltant de 30.000 euros destinats a sufragar un terç del cost del lloguer del recinte firal i ha calculat que per cada euro invertit en aquest projecte aconseguirà una tornada de més de 500 euros.

CAMPAÑA TENNIS DE TAULA EN EL TREBALL

L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), sota l'adreça de Sonia Tirado, ha volgut sumar-se a la promoció del Campionat Mundial i ha engegat, en col·laboració amb l'organització d'aquest esdeveniment, una campanya per a difondre els beneficis del tennis de taula en els llocs de treball.

   Per a açò, l'empresa alacantina Enebe dotarà a les empreses que participen en la campanya d'una taula de tennis perquè els seus empleats gaudisquen d'aquest esport en les pròximes setmanes, fins a la celebració del campionat.

   De moment, s'han sumat a aquesta campanya l'Entitat Conservació Atalayas, l'empresa de missatgeria Seur, el grup Vectalia i Gràfiques Azorín, si bé aquesta iniciativa està oberta a quantes companyies desitgen participar, segons ha indicat Sonia Tirado.

   L'edil d'Ocupació i Sanitat ha valorat els avantatges saludables d'aquesta pràctica esportiva i lúdica en els llocs de treball. "Malgrat les moltes obligacions pròpies de l'entorn laboral, hem de trobar les oportunitats de gaudir d'una estona lliure i de tenir relació amb els nostres companys", ha apuntat.

   Sobre aquest tema, Sonia Tirado ha explicat també que el tennis de taula en l'entorn laboral "permet desenvolupar la coordinació i crear llaços entre companys, ampliar el cercle de relacions, soltar l'estrès i generar empaties i bones relacions".

   Per a posar a prova les propietats positives d'aquesta pràctica esportiva, l'edil d'Ocupació ha convidat aquest matí als membres de tots els grups municipals a participar en la presentació i a compartir unes partides de tennis de taula en la planta principal de l'Edifici Porta Ferrisa.

   Gràcies a aquesta iniciativa, els regidors i regidores del PSOE, Guanyar, Compromís, Partit Popular i Ciudadanos han pogut gaudir d'uns minuts de joc i han volgut traslladar el seu suport a l'esport i als esdeveniments esportius, així com les bondats de la seua pràctica en l'entorn laboral. A més d'Eva Montesinos i Sonia Tirado, han participat en la trobada els edils Natxo Bellido (Compromís), Daniel Simón (Guanyar), Luis Barcala, María del Carmen de España, José Ramón González i María Luisa Gayo (PP), així com Antonio Manresa i Juan Francisco Escudero (Ciudadanos).

ÈXIT DE CONVOCATÒRIA

   El director d'Operacions del Campionat del Món de Tennis de Taula per a Veterans Daniel Valero, per la seua banda, ha destacat l'èxit de participació que tindrà aquest esdeveniment, en el qual s'han inscrit un total de 4.606 persones majors de 40 anys, i ha posat de manifest que per primera vegada en la història del campionat comptarà amb competicions en categoria de majors de 90 anys, en la qual s'han inscrit 10 homes.

   D'acord amb el programa d'activitats previstes, el Campionat arrancarà formalment el diumenge 22 de maig, amb una cerimònia d'inauguració en IFA a la qual es preveu que assistisquen al voltant de 5.000 persones. El dilluns 23 de maig, començarà la competició esportiva que es desenvoluparà al llarg de la setmana amb horari de matí i vesprada. Els quarts de final, les semifinals i les finals de les respectives categories seran el cap de setmana.

   En la presentació realitzada també ha participat el jugador Olímpic de la Selecció Espanyola Tennis de Mesa, Alfredo Carneros, qui ha subratllat els valors d'aquest esport i la transcendència que tindrà per a Alacant i Elx l'albergar una competició mundial d'aquesta envergadura.