Bellido i l'AVL acorden crear llaços estables per a la promoció del valencià

Preveuen signar un conveni de col·laboració, el primer entre ambdues institucions, per a impulsar de forma conjunyeix la normalització i promoció del valencià
natxo_bellido_veronica_canto_y_maria_josep_mira

L'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria de Presidència que dirigeix Natxo Bellido, i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) preveuen signar un conveni de col·laboració, el primer entre ambdues institucions, per a impulsar de forma conjunyeix la normalització i promoció del valencià.

Natxo Bellido ha mantingut aquest dijous una reunió amb la secretària de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, Verónica Cantó, en la qual ambdues parts han mostrat la seua voluntat d'arreplegar en un conveni de col·laboració les línies que marcaran aquesta nova etapa de cooperació en matèria lingüística.

La col·laboració entre ambdues institucions permetrà que Alacant puga acollir nombroses activitats públiques de l'AVL, tals com a jornades, presentacions de llibres, exposicions i uns altres com el servei d'assessorament lingüístic.

Bellido ha rebut aquesta proposta d'acord, i s'ha compromès a traslladar-la ara a la resta de l'equip de Govern i a l'assessoria jurídica de l'Ajuntament per a la seua avaluació.

"Entenem que aquest conveni és positiu perquè significa estabilitzar la relació de l'AVL amb l'Ajuntament d'Alacant, i permetrà que tota la sèrie d'activitats que ells fan i promouen es puguen fer també en la ciutat d'Alacant", ha assenyalat l'edil.

Sobre aquest tema, ha destacat també que aquesta línia de col·laboració "és un pas més en la bona adreça d'anar recuperant la nostra cultura i la nostra identitat en aquesta ciutat".

Per açò, ha avançat, "l'equip de Govern de l'Ajuntament d'Alacant va a treballar amb l'objectiu que en dates pròximes es puga signar aquest conveni com a mostra de la nostra voluntat de col·laboració amb totes les identitats del país, dels organismes oficials, amb els quals desgraciadament aquesta ciutat estava desconnectada: anem a reconectar aquesta ciutat amb la seua identitat i amb el conjunt d'institucions valencianes".