Agència Local de Desenvolupament i Cultura col·laboren en el programa "Camaleones"

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El cicle proposa cinc tallers i activitats a desenvolupar fins al 17 de juny i dirigits a professionalitzar a artistes, gestors culturals i responsables de centres

Imagen relacionada

Alacant, divendres 29 d'abril de 2016. 

L'edil de Cultura, Daniel Simón, la regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirat, i l'advocada Ana José Ganga --en nom de Trànsit Project--, han presentat 'Camaleons', un cicle formatiu dirigit a la professionalització d'artistes, gestors culturals, responsables de centres i emprenedors, que vulguen liderar un projecte cultural amb impacte social i cercar estratègies per a convertir-ho en model sostenibles.

El programa, que ja funciona en algunes ciutats d'Espanya i Colòmbia, es desenvoluparà en una primera etapa a través d'una conferència i de cinc tallers presencials en Les Cigarreras. A més, se celebrarà una trobada per a la selecció de projectes finalistes i una sopa - festa micromecenas en la qual es recaptaran els 1.000 euros que es lliuraran a la millor proposta.

Daniel Simón ha explicat que iniciatives com aquest cicle formatiu s'emmarquen “dins de la filosofia que volem que s'experimente en el complex de cultura contemporània Les Cigarreras: la cultura contemporània, les noves tecnologies i l'emprenedoria cultural”. “Volem -ha continuat l'edil-, que la programació de Cigarreras gravite entorn d'aqueixos tres cercles i que s'interrelacionen entre els mateixos”.

Per la seua banda, Sonia Tirat, ha subratllat que “la cultura és generadora d'economia” i des d'aqueix punt de vista “hem de fer tot el possible perquè els nostres emprenedors culturals generen negoci, generen riquesa i també llocs de treball, i per tant qualitat de vida per a la ciutat”. “Com a regidora d'Ocupació i de Desarollo Local faig una aposta per la professionalització del sector cultural i ho pose dins dels meus sectors econòmics prioritaris de cara a aquesta legislatura”, ha avançat sobre aquest tema. El programa 'Camaleons', ha afegit, constitueix “el punt d'eixida a partir del com començar a treballar de la mà des de les àrees de Cultura, Economia i Ocupació per a ajudar al emprendedurismo cultural al fet que genere riquesa”.

L'edil d'Ocupació ha apuntat que aquestes actuacions s'emmarquen en la línia de treball del Govern valencià, “les àrees del qual de Cultura i Economia també van de la mà per a reviure un sector que ha patit l'economia submergida durant molt temps, que ha patit la precarización en tots els àmbits dins del sector”.

PROGRAMACIÓ

El programa d'activitats es desenvoluparà en el centre cultural municipal Cigarreras, projectat com un futur centre de producció artística i d'impuls a noves tecnologies i al emprendedurismo. Els seleccionats per a prendre part en 'Camaleons' comptaran amb un aula virtual i acompanyament de suport.

El primer acte del cicle tindrà lloc aquesta vesprada a les 19 hores, en la sala Caixa negra de Cigarreras, amb lliure accés. S'impartirà la conferència 'Nous camuflatges en Cultura', i serà oferida per Ángel Mestres.

Els tallers estan programats des del 13 de maig fins al 10 de juny. El dimarts 14 de juny es realitzarà la trobada per a la selecció de finalistes i el sopar de clausura, amb la selecció del projecte guanyador, està fixada per al 17 de juny.
La matriculació en el programa costa 120 euros, encara que s'han establit 10 beques, amb descomptes del 50% i quatre beques més que proposa l'Ajuntament i que suposen la subvenció completa del curs.

Para mes informació: http://www.alicante.es/es/agenda/camaleones-programa-formacion-emprended...

En la imatge, la regidora Sonia Tirat, el regidor Daniel Simón i Ana José Ganga, en la presentació.