ADL especialitza a 30 aturats en fogueres i manteniment de jardins

Sonia Tirado visita els cursos que imparteix el Centre de Formació Natzaret
curs de construcció de fogueres

  La regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), Sonia Tirado, ha visitat este divendres les instal·lacions de Centre de Formació Natzaret, per a conèixer de primera mà el desenvolupament dels cursos de formació en 'Artista Constructor de fogueres' i 'Instal·lació i Manteniment de jardins i zones verdes' del que són beneficiaris una trentena d'alumnes i alumnes aturats de la ciutat d'Alacant.

   El curs 'Artista Constructor de fogueres' té 300 hores de durada, i es desenvolupa del 21 de març al 21 de juny de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores, en el Centre de Formació Natzaret de l'Agència Local.

   Aquesta activitat està finançada per l'Agència Local de Desenvolupament i es duu a terme en col·laboració amb el Gremi d'Artistes Constructors de Fogueres d'Alacant, els professors de les quals formen a un total de 15 alumnes en l'ofici d'artistes plàstics de fogueres aplicant les tècniques artesanals en aquest ofici.

   Els participants s'especialitzen d'aquesta manera en tècniques de representació gràfica i de modele; construcció d'estructures; assemblat i muntatge de figures; muntatge de grans estructures en tallers de fogueres de la ciutat d'Alacant, així com en prevenció de riscos laborals.

   A més, els alumnes durant aquest curs realitzen la construcció i acabat d'una foguera a grandària natural que posteriorment és exposada al públic per al seu posterior cremá.

   Precisament durant la seua visita, Sonia Tirado ha comprovat l'avanç dels treballs de creació d'aquesta foguera i ha intercanviat impressions amb professors i alumnat del curs, els qui li han explicat els detalls de la seua labor artística i artesanal.
  
   La regidora ha recordat que la formació per a l'ocupació ocupa un lloc prioritari en els objectius de la Regidoria, atès que és un aspecte determinant perquè l'alumnat millore la seua qualificació professional i amplie les seues possibilitats d'empleabilidad i la seua inserció laboral.

   Sonia Tirado ha valorat molt positivament els treballs d'enguany, el monument dels quals demostra un alt nivell de professionalitat dels participants tant en el disseny, com en el tractament dels material i els acabats.

   Així mateix, l'edil d'Ocupació i Desenvolupament Local ha realitzat un recorregut per la zona de jardins i horts del Centre de Formació de Natzaret on es desenvolupa el curs 'd'Instal·lació i Manteniment de Jardins i zones verdes'.

   Aquesta acció formativa té 510 hores de durada, del 29 d'octubre al 17 de maig, i permet als 15 alumnes i alumnes participants obtenir el Certificat de Professionalitat de nivell 2, subvencionat pel Servef amb una quantia superior als 38.000 euros.

Enguany ha sigut la primera vegada que el curs de manteniment de jardins i zones verdes inclou formació en el cultiu de productes agrícoles, que una vegada recol·lectats seran donats a diferents entitats socials. Tirado ha considerat que aquesta experiència ha sigut molt satisfactòria per a l'alumnat i per a la pròpia Agència de Desenvolupament Local, per la qual cosa es preveu continuar en aquesta línia.

Aquest curs està distribuït en cinc mòduls:

  • Instal·lació de Jardins i Zones Verdes, amb 150 hores de formació;
  • Manteniment de Jardins i Zones Verdes, 120 hores;
  • Control fitosanitari, amb 120 hores així com 80 hores de pràctiques no laborals a realitzar en les empreses Jardineria Reyes SL, Vivers Alacant SA, IP Garden SL, Manteniment Giner i Mira SL;
  • Foment d'Ocupació Autònoma, amb 30 hores;
  • Inserció Laboral, sensibilització mediambiental i igualtat de gènere, amb 10 hores.