Targeta Ciutadana d'Alacant (TCA)

Tarjeta ciudadana de Alicante

Què és la TCA?

La Targeta Ciutadana d'Alacant (TCA) és una targeta que emet l'Ajuntament d'Alacant que, a més de poder ser utilitzada en el transport públic, permet realitzar certes gestions municipals i fer ús de determinats serveis com l'aparcament a la Zona Taronja, les instal·lacions esportives municipals, el préstec de llibres a les biblioteques, etc.

La TCA permet un Alacant més àgil, més fàcil i més pròxim:

  • Més àgil: permet l'accés als serveis de l'Administració Electrònica
  • Més fàcil: unifica els mitjans d'accés als serveis públics
  • Més pròxim: simbolitza la relació del ciutadà amb la seua ciutat

Què puc fer amb la TCA?

Pots utilitzar-la per a identificar-te, per mitjà d'un certificat digital, quan faces certes gestions amb el teu ajuntament. També podràs accedir a distints serveis públics, l'ús de la targeta implica l'acceptació del titular de les condicions particulars que regulen cada un dels serveis. La TCA em permet:

Utilitzar el transport urbà municipal.

Podràs usar el servei d'autobús i TRAM tal com ho estàs fent fins ara amb la targeta de transport Móbilis; per a això, has d'activar la TCA efectuant una primera càrrega de títols de transport en qualsevol dels punts de venda de Subús o a les taquilles del TRAM (FGV), posteriorment, també podràs efectuar recàrregues a les màquines expenedores habilitades a les andanes o dins dels trens.

La TCA serà la teua targeta Móbilis, personalitzada, per a accedir al transport Urbà.

Consulta més informació en la pàgina web: http://www.subus.es/ i http://www.tramalicante.es/

Traure llibres de les biblioteques.

Podràs utilitzar-la en qualsevol biblioteca adscrita a la Xarxa de Lectura Pública, no sols d'Alacant, sinó també de la resta de la Comunitat Valenciana.

La TCA serà el teu carnet d'usuari, vàlid per a totes les biblioteques de la Xarxa de Lectura Pública de la Comunitat Valenciana.

Consulta més informació en la pàgina web: http://xlpv.cult.gva.es/

Utilitzar les instal·lacions esportives municipals.

Amb la TCA podràs fer ús de les instal·lacions esportives municipals identificant-te com a usuari en aquelles instal·lacions on es requerisca identificació (piscines, estadi d'atletisme, etc).

La TCA serà el teu carnet d'usuari de les instal·lacions esportives municipals.

Aparcar a la Zona Taronja.

Amb la TCA, una vegada habilitada per a la seua utilització a la Zona Taronja, podràs aparcar-hi beneficiant-te de les tarifes establides per a residents.

La TCA serà la targeta que t'identifique com a resident de la Zona Taronja.

Consulta més informació en la pàgina web: http://www.oragruaalicante.es

Coneix la teua targeta

La TCA és una targeta personal i intransferible que conté informació bàsica sobre el ciutadà, és una targeta de proximitat, sense contacte, amb la mateixa tecnologia que les targetes Móbilis del Transport Metropolità d'Alacant, per al funcionament de les quals només cal aproximar la targeta al dispositiu lector apropiat.

Com aconseguir-la?

Consulta el tràmit Sol·licitud de la Targeta Ciutadana d'Alacant (TCA).

I si perd o em roben la TCA?

Si perds o et roben la TCA pots sol·licitar una de nova. La nova expedició de la targeta comportarà l'anul·lació automàtica de l'anterior. Per a això, hauràs d'aportar la documentació necessària i abonar les taxes corresponents al tipus de targeta sol·licitada.

Informació complementària