Exposició. "La creación del paisaje contemporáneo". Fins al 21 de maig en Las Cigarreras.

La creación del paisaje contemporáneo
Formato del evento: 
Exposiciones

"La creación del paisaje contemporáneo"

La fotografia ha ocupat en els últims anys una posició de creixent importància en el conjunt de la Col.lecció DKV, mentre que aquest format té una autonomia i una rellevància ben definida dins de la Col.lecció de fotografia de l’Ajuntament d’Alcobendas. Amb els rics fons d’ambdues institucions, aquesta exposició estudia el mode en què la concepció del paisatge es troba en permanent estat de crisi i reescritura dins de la creació visual contemporània.

L’antiga distinció entre la ciutat i la natura es trenca hui davant la presència d’un territori discontinuament urbanitzat, d’un paisatge intermitent que hibrida els usos urbans amb les preexistències agrícoles. Els distints treballs presents en la mostra registren aquesta nova realitat i conformen un nou atlas dels territoris de la nostra quotidianitat, construint narracions inèdites al voltant de nous llocs i noves situacions.

En aquesta exposició, l’artista retrata la posició de l’home davant la natura en termes d’actor i espectador. Molts dels treballs que la integren analitzen la intervenció de l’home en el territori, i reprenen així des d’una perspectiva contemporània i quasi documental la històrica tensió entre cultura i natura. En altres obres, tot i això, els recursos de la ficció, s’apoderen de l’espai urbà i rural, recordant-nos la condició necessàriament ambigua del paisatge a mitjan camí entre la natura i l’artifici.

La selecció d’artistes per a l’exposició inclou autors considerats ja clàssics de la fotografia espanyola contemporània com Luis Vioque, Carlos Cánovas, Bleda y Rosa, Manuel Laguillo i Juan de Sande, junt a fotògrafs d’una generació posterior que han donat a bastament mostres del seu mestratge: José Guerrero, Gerardo Custance, Jorge Yeregui o Eduardo Nave, entre d’altres.

Alicia Ventura. Comisaria.

La mostra, de lliure accés, es podrà visitar fins al 21 de maig en la Caixa Blanca del Centre Cultural Les Cigarreras.

Inauguració, 2 de març a les 19.30 hores

Data i lloc de realització
2 de març de 2017 a 21 de maig de 2017
Informació complementària
Documentación: