Verge del Remei ofereix sessions de contes i llengua de signes del 18 al 23 d'abril

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La biblioteca municipal precisa que la actividat està destinada a grups escolars, que han de concertar previament la seua assistència.

Imagen relacionada

 

Alacant, dijous 14 d'abril de 2016.

“Lllegir amb signes" és el títol que l'àrea municipal de Biblioteques ha donat a la sèrie d'activitats preparades en el centre públic de lectura "Verge del Remei" des del dilluns 18 fins el dissabte 23 d'abril.

La iniciativa comprén una sèrie de contacontes que s'oferiran de forma paral.lela tant en el llenguatge verbal com en la llengua de signes, a més d'un taller marcapàgines.    

Diversos cursos dels col.legis Emilio Varela i Lucentum, a més del centre jovenil Verge del Carme, ja han comunicat la seua participació.

Els interessats en aquestes activitats poden contactar amb la biblioteca Verge del Remei, situat en la Plaça de les Escoles, 5, telèfon 965.17.16.34.

Les llengües de signes, segons les dades que ens aporten des de l'àrea de Biblioteques, són llengües naturals, és a dir, van nàixer entre les persones i no són sistemes substitutius de cap llengua oral. Per això, les llengües de signes han continuat amb la seua pròpia evolució i no existeixen les mateixes llengües de signes que les llengües orals. 

M'entra pels ulls i m'ix per les mans. Les llengües orals utilitzen fonamentalment el canal auditiu i oral en la comunicació, però les llengües de signes utilitzen el canal visual i gestual. Les mans, els braços, el tronc i la cara són els òrgans d'articulació. Alguns experts utilitzen la expressió "cultura sorda". Poesia, cançó, teatre, humor, jocs amb la llengua, etc. són també expressions culturals de la comunitat sorda, segons la font indicada.

L'activitat es completa amb un xicotet taller de marcapàgines que els xiquets podran emportar-se a casa.