Sanitat coordinarà les mesures per a garantir la salubritat de la ciutat d'Alacant

Sonia Tirado es reuneix amb els edils d'Urbanisme, Medi ambient i Protecció Animal per a concretar un paquet d'actuacions
#Sonia-Tirado-coordina-mesures-millora-salubritat-alicante

  La regidora de Sanitat, Sonia Tirado, ha mantingut una reunió amb els edils d'Urbanisme, Medi ambient i Protecció Animal per a acordar una bateria de mesures que inclouran una revisió de les condicions higièniques dels solars privats, així com les zones d'aigües immòbils i els punts d'alimentació felina. A més, Sanitat traslladarà una comunicació als propietaris de solars per a recordar-los les seues obligacions de manteniment, que, en cas de no complir-se passats tres mesos, donaran pas a un requirimiento oficial per part de l'Ajuntament.

   Les mesures dirigides a coordinar les accions de salubritat i neteja en la ciutat d'Alacant es troben ja en execució durant aquests dies. D'aquesta manera, ahir dilluns la regidora de Sanitat informava de l'acció urgent i de caràcter extraordinari per la qual, a través de la Mancomunitat de l'Alacantí, anava si pot ser procedir a la desratització d'un immoble privat en el carrer Miguel Soler, i avui dimarts aqueix mateix departament ha convocat una reunió de coordinació entre els i les edils responsables d'Urbanisme, Medi ambient i Neteja i Protecció Animal.

   Les mesures dirigides a coordinar les accions de salubritat i neteja en la ciutat d'Alacant s'estan succeint en aquests dies. D'aquesta manera, el lunesla regidora de Sanitat informava de l'acció urgent i de caràcter extraordinari per la qual a través de la Mancomunitat de l'Alacantí es va procedir a la desratització d'un immoble privat en el carrer Miguel Soler, i hui dimarts s'ha convocat una reunió de coordinació entre els i les edils responsables de Sanitat, Urbanisme, Medi ambient i Neteja i Protecció Animal.

   Així, aquest matí s'ha produït una fructífera reunió a quatre bandes amb presència de Sonia Tirat, Miguel Ángel Pavón, Víctor Domínguez i Marisol Moreno, en la qual l'edil de Sanitat ha proposat una sèrie de mesures que permetran avançar-se a possible problemes de salubritat causats per l'estat de conservació de solars presents en la ciutat.

   És per açò que el departament d'Urbanisme facilitarà al de Sanitat un llistat amb l'inventari actual d'expedients oberts a persones i empreses propietàries de solars. D'igual manera també es procedirà a una labor de detecció dels solars que puguen presentar deficiències en el seu estat de conservació i neteja en zones significatives, com pot ser el Casc Antic.

Així mateix, d'acord amb la Regidoria de Medi ambient i Neteja, també s'ha acordat avançar en matèria de prevenció de la proliferació de quironómidos --els coneguts com "mosquits que no piquen"-- en aquelles zones de presència de làmines d'aigües, particularment aquelles properes a les zones de platja. El departament dirigit per l'edil Víctor Domínguez procedirà, així mateix, a la neteja i actuació plaguicida en el cas d'augment excessiu d'aquests animals.

   Finalment els acords entre regidories han inclòs accions immediates de l'àrea de Protecció Animal. En aquest cas el compromís entre la responsable d'aquesta Regidoria, Marisol Moreno, i la de Sanitat, Sonia Tirado, s'ha concentrat en el control dels punts d'alimentació de gats que s'han detectat en la ciutat d'Alacant. A tal fi, el departament de Moreno proporcionarà en les pròximes dates un mapa de les colònies de felinos presents en la ciutat.

   Amb açò, l'empresa concessionària del control de plagues procedirà a la inspecció i avaluació d'aquests punts per a prevenir qualsevol potencial risc de proliferació de plagues suscitades per sobreabundancia de menjar.

   L'adopció d'aquests acords entre les diferents àrees constitueix una bateria de mesures preventives que, en paraules de la regidora Sonia Tirado, "són fruit de l'ànim de col·laboració i treball comú dels diferents departaments municipals", que permetran "augmentar i contribuir a garantir els nivells de salubritat pública en la ciutat d'Alacant".