Ronda de finançament per a startups alacantines

L'Agència de Desenvolupament Local organitza una ronda de Business Angels aquest dijous 26 de maig
#Sonia Tirado

   L'Agència de Desenvolupament Local (ADL), dirigida per l'edil Sonia Tirado, ha organitzat en la vesprada del pròxim dijous 26 de maig una ronda de presentació davant inversors privats que permetrà a cinc startups (empreses innovadores de ràpid desenvolupament) d'Alacant captar finançament provinent de vies alternatives al crèdit bancari.

   A l'esdeveniment assistiran prop d'una desena d'inversors privats i representants d'agrupacions d'inversió, que tindran així oportunitat de conèixer, preguntar i contactar amb alguns dels projectes empresarials més prometedors del nostre entorn econòmic.

   De fet, la ronda de finançament està destinada específicament a projectes que ja estan en fase de desenvolupament i engegada, no tant idees empresarials, per la qual cosa en les últimes setmanes s'ha procedit a la selecció dels cinc projectes més complets i amb major potencial d'inversió.

   Així, entre altres iniciatives, destaquen empreses vinculades al sector d'automòbil i el seu lloguer, el finançament i moneda digital (Fintech), plataformes digitals relacionades amb la salut i la docència particular, així com la intermediació laboral en matèria d'assistència domiciliària.

   La jornada, que se celebrarà entre les 17:00 i 20:00 h. en el Centre d'Emprenedors que l'Agència Local de Desenvolupament disposa en el número 13 del carrer El Cid d'Alacant, es dividirà en dues fases: una primera de presentació en la qual cada empresa disposarà de 10 minuts d'exposició i altres 10 minuts destinats a preguntes dels inversors, i una segona fase de networking i interrelació amb el conjunt de persones i entitats finançadores.

   Sonia Tirado ha recordat els criteris que s'han seguit a l'hora de seleccionar els projectes empresarials, indicant que "s'ha prevalgut el caràcter innovador i amb capacitat de creixement, a més del seu interès social i vocació de creació d'ocupació, així com el seu vincle i connexió amb l'economia del nostre entorn".

   D'igual manera la regidora ha assenyalat que, en la fase final de selecció, "s'ha valorat especialment el grau de desenvolupament del projecte de manera que, per exemple, comptem amb empreses que ja es troben en la seua segona ronda de finançament aconseguint els 2 milions d'euros en capitalització al mateix temps que també participen unes altres que comencen ara una esperançadora marxa de captació de fons gràcies a l'ajuda de l'ADL".

  Esta iniciativa és el complement de la jornada precedent realitzada el passat 13 d'abril per la qual es va oferir formació específica a particulars interessats a finançar empreses, els coneguts com Business Angels.

   Igualment, estes activitats s'integren en la programació formativa del Centre d'Emprenedors i, en aquesta ocasió, compten amb la col·laboració i cofinançament del CEEI Elx a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional i de l'IVACE.