La Regidoria de Sanitat, model de bones pràctiques per a la comunitat xinesa

Sonia Tirado ha rebut a una delegació de representants del sector sanitari xinès
#Sonia Tirado

La Regidoria de Sanitat, que dirigeix l'edil Sonia Tirado, ha rebut hui a una delegació de representants del sector sanitari procedents de la província de Qinghai (Xina), que realitzen una visita a Espanya per a conèixer models de bones pràctiques en la gestió municipal en aquesta matèria.

La regidora ha donat la benvinguda als membres de la delegació, integrada per directius de centres de salut, hospitals i responsables dels departaments de Planificació Familiar a Xina, i els ha explicat les funcions i competències que té la Regidoria de Sanitat de l'Ajuntament d'Alacant.

Sonia Tirado ha mostrat la seua satisfacció per rebre a representants del país asiàtic i poder presentar-los la labor que es duu a terme en matèria sanitària des del consistori alacantí, en el camp de l'Atenció Sanitària a la ciutadania, la Seguretat i Higiene Alimentària, la Higiene Pública i Zoonosis, així com en el Control i Seguiment d'animals mordedores.

COMPETÈNCIES DE SANITAT

L'edil ha explicat que, entre les seues responsabilitats, la Regidoria de Sanitat col·labora en la prestació del servei d'assistència sanitària en règim ambulatori mitjançant la cessió de solars per a construcció de centres de salut i hospitals, manté convenis de col·laboració amb Agència Valenciana de Salut per a prestació del servei en règim ambulatori en zones allunyades a centre de salut, i cobreix les despeses de condicionament, --tals com a aigua, llum i neteja-- i de conservació.

Així mateix, l'àrea que dirigeix Sonia Tirado realitza informes del veterinari municipal sobre compliment de la Normativa de Seguretat i Higiene dels Aliments en totes les activitats i esdeveniments no sedentaris celebrats en terme municipal, i es coordina amb els serveis autonòmics d'Inspecció en matèria de Seguretat i Higiene dels Aliments.

D'igual manera, duu a terme actuacions de formació en matèria de Salut Pública i Higiene dels Aliments, a més de la vigilància i control de venda no legal o no autoritzada d'aliments i del Banc d'Aliments.

Quant a la higiene pública i la zoonosis, Sanitat s'ocupa de la vigilància i control de la condicions higiènic-sanitàries de l'espai urbà, de les mesures preventives que garantisquen la normalitat en aquest sentit. A més, duu a terme el control i seguiment en la lluita antivectorial, amb l'avaluació de l'estat sanitari de plagues i el seu control, programació de tasques de desinfecció, desratització i desinfectación, i captura de columbiformes.

L'Ajuntament d'Alacant realitza informes d'observació, en domicili o en instal·lacions municipals, d'animals mordedores, realitza la vigilància mèdica de la persona agredida i tramita els expedients sancionadors en cas d'incompliment de la Normativa Sanitària.

La visita de la delegació de representants xinesos a Espanya està organitzada per l'Associació espanyola per a la promoció d'Intercanvis Econòmics i Culturals amb l'estranger (AEPIEC), que entre les seues finalitats té el de propiciar el debat públic i la internacionalització en l'activitat política, social, econòmica, comercial, cultural i formativa espanyola, --que té com a principals destinataris la ciutadania, les empreses i les Institucions Públiques dels països de les denominades economies emergents--, i per a açò posa en valor no solament els aspectes econòmics sinó també les relacions interculturals.