Presidència inicia amb el Port d'Alacant la ronda de presentacions del Pla de Ciutat

Natxo Bellido destaca la importància que el Port i la ciutat compartisquen les seues reflexions sobre el futur de la ciutat
natxo_bellido_y_juan_antonio_gisbert

Alacant, dijous 16 de març de 2017.- El regidor de Presidència, Natxo Bellido, ha iniciat aquest dijous amb el president del Port, Juan Antonio Gisbert, la ronda de reunions programades amb actors principals d'aquesta ciutat per a presentar el procés actual d'elaboració Pla de Ciutat d'Alacant, i convidar-los a aportar la seua visió sobre el futur d'aquesta ciutat.

Al final de la trobada, Natxo Bellido --que coordina el procés d'elaboració del Pla Estratègic d'Alacant--, ha mostrat la seua satisfacció per l'interès mostrat pel president de l'Autoritat Portuària, amb qui ha compartit la filosofia "que la ciutat d'Alacant necessita una reflexió global, transversal, que marque un horitzó i cap a on hem de caminar".

"Entenem que el Port d'Alacant ha d'estar present en aqueixa reflexió, i més encara, quan de forma paral·lela a aquesta decisió de l'Ajuntament d'Alacant de caminar cap a un Pla de Ciutat, el Port també treballa en el disseny d'un Pla Estratègic del Port d'Alacant", ha explicat el regidor de Presidència.

En aquest sentit, es fa especialment oportú compartir el debat sobre el Pla de Ciutat en un moment en el qual estan en procés de discussió determinades qüestions que afecten a l'ordenació del recinte portuari.

"És un moment idoni perquè una institució tan important per a la ciutat d'Alacant com és el Port i la ciutat, de forma paral·lela, dialogada i compartida, puguen iniciar aqueixos treballs de reflexió i de situar quins són aqueixes estratègies per a un futur possible i per a un futur que genere benestar per a la ciutadania i que ens marque un horitzó de viabilitat com a ciutat", ha afegit.

Recordar que al juny de 2016, el Consell Social de la Ciutat d'Alacant va aprovar elaborar un pla estratègic per al municipi. A partir d'aqueixa data, l'anomenat 'Pla Ciutat d'Alacant 2016-2024 ' va començar la seua marxa amb els primers passos d'un procés que haurà de culminar a la tardor de 2018, amb la definició d'un projecte de futur per a Alacant.

El Pla Ciutat Alacant és un projecte liderat per l'Ajuntament que requereix el màxim consens entre la ciutadania, les institucions i les entitats que formen part de l'entramat polític, social i econòmic de la ciutat, i per açò és fonamental dur a terme un extens procés participatiu al llarg de la seua elaboració que s'ha iniciat avui amb la primera de les entrevistes institucionals.

Entre les personalitats amb les quals Natxo Bellido i el seu equip mantindran entrevistes es troben el president de la Diputació Provincial, César Sánchez; el Subdelegat del Govern a Alacant, José Miguel Saval; el director d'AENA, Santiago Martínez; el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar; el director General de Casa Mediterrani, Miguel Oliveros; el president de l'EUIPO, Antonio Campinos; així com les secretàries Generals de CCOO i UGT, Consuelo Navarro i Yaissel Sánchez.

La Regidoria de Presidència i de Coordinació de Projectes treballa en l'organització de la Primera Conferència Estratègica del Pla Ciutat, que tindrà lloc el pròxim 12 de juny, amb l'objectiu de posar en comú, --en diferents taules de diàleg organitzades per àmbits temàtics--, del primer document de diagnòstic, desafiaments i projectes que ja s'està elaborant per part de les comissions tècniques municipals de cadascun dels set eixos en què s'articula el Pla.

Aquests set eixos estratègics del Pla de Ciutat giren entorn de Govern Local i Ciutadania. Alacant Ciutat Oberta; Innovació, Desenvolupament Econòmic i Ocupació. Alacant Ciutat Dinàmica; Turisme. Alacant Ciutat Turística; Creativitat, Cultura i Educació. 'Alacant Ciutat Educadora' i 'Alacant, Ciutat de la Memòria'; Desenvolupament Urbà Sostenible i Protecció del Medi Ambient. Alacant Ciutat Sostenible; Accessibilitat i Mobilitat. Alacant Ciutat Connectada; i Inclusió Social. Alacant Ciutat Solidària i de la Igualtat.