Ocupació presenta una bateria de programes per a millorar l'ocupació jove a Alacant

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Sonia Tirado presenta els 10 projectes d'entitats i col·lectius que es portaran a terme en l'últim quadrimestre de l'any i aconseguiran a 756 joves

#Sonia-Tirado-Pla-d'Ocupació-Jove

 La Regidoria d'Ocupació i Desenvolupament Local, que dirigeix l'edil Sonia Tirado, ha presentat en roda de premsa els 10 projectes seleccionats en la convocatòria del Pla d'Ocupació Jove  "Ocupa't Alacant" i que significaran una successió de programes específics en la lluita contra la desocupació juvenil i en la millora de les condicions d'estabilitat i drets laborals.

   Acompanyada per les deu entitats que recolzen cadascun dels projectes s'han presentat públicament els itineraris formatius, serveis de mediació, cursos específics i contacte amb empreses de les quals es podran beneficiar un total de 756 joves de la ciutat al llarg de l'últim quadrimestre de 2016.

   A l'hora de puntuar els programes han prevalgut criteris com la coincidència amb objectius preferents del Pla d'Ocupació Jove "Ocupa't Alacant", el nombre de persones ateses, l'efectivitat de les accions contemplades i la posterior avaluació dels resultats obtinguts.

   Així, per exemple, entitats com FOREM PV, Natzaret o UGT han presentat serveis d'acompanyament i assessorament, mentre que el Consell de la Joventut, Fundeun i Radie ECCA s'han decantat per formació específica en matèria d'idiomes (anglès, francès, alemany i xinès), programes d'edició gràfica, noves tecnologies i habilitats per a l'ocupació.

   Molt concrets i d'impacte immediat són també les propostes d'entitats com COCEMFE o APSA, que engegaran un programa d'obtenció del permís de conduir per a joves amb diversitat funcional i la formació en noves tecnologies aplicades a negocis turístics, respectivament. Ambdues habilitats responen al coneixement directe de les necessitats dels seus col·lectius d'usuaris i suposen un increment radical de les possibilitats de trobar ocupació.

   Per la seua banda la Fundació Secretariat Gitano ha presentat un programa de competències socials i professionals per a joves gitanos, que permetrà oferir tutories individualitzades, treball grupal i contacte amb empreses; al mateix temps que la Fundació Nova Feina impulsarà un programa concret de foment de l'economia social que recolzarà projectes d'autoocupació lligats amb el benestar de barris i comunitats.

   Es tracta, per tant d'una bateria de projectes que redundaran efectivament en diferents col·lectius joves de la ciutat d'Alacant. Sobre aquest tema Sonia Tirado ha recordat que el Pla d'Ocupació Jove és una línia de treball prioritària de la Regidoria d'Ocupació des del primer moment i per descomptat continuarà realitzant noves accions i convocatòries per a reforçar l'atenció a aquest col·lectiu.

   A més, en el futur caldrà sumar l'important nombre d'activitats que formaran part de la programació formativa de la Regidoria (restauració, hostaleria, manteniment, comerç exterior, gestió fitosanitària, gestió de magatzems i jardineria) i Garantia Juvenil.

   En aquest sentit, l'edil s'ha referit a la tendència positiva de les xifres d'ocupació en la ciutat d'Alacant corresponents al mes d'agost. "Seguim estant pendents de la realitat en matèria d'ocupació i volem avançar-nos a les xifres de disminució de l'atur que esperem que es tornen a constatar", ha apuntat.

  "Est és una dada positiva que --ha afegit -- ens anima a perseverar en les polítiques de millora de l'ocupació que duem a terme, si ben aquestes dades ens recorden que tenim col·lectius que, a dia d'avui, continuen precisant actuacions especials perquè són col·lectius que segueixen patint els efectes de la destrucció d'ocupació en els últims anys, com són els majors de 45 anys, persones joves i altres col·lectius, com el de les dones".

CARACTERÍSTIQUES DELS PROJECTES SELECCIONATS:

1. La Fundació Secretariat Gitano durà a terme un programa per a millorar de competència socials i professionals amb joves gitanos.

- Aquest projecte forma part del programa Accedir amb el qual en la província, des de l'any 2000, s'han format 5.128 persones i s'han aconseguit 3.696 contractacions.

- Es realitzaran tutories individualitzades, sessions de mentorización i es crearà un Mapa d'Empleabilidad de la ciutat d'Alacant.

- També es formarà en noves tecnologies i atenció al públic.

- Tindrà 90 beneficiaris directes, a més de les empreses amb les quals contactarà.

2. Fundació Nova Feina durà a terme el projecte 'Espenta Jove Iniciatives per a l'ocupació jove a Alacant:

- Fomenta l'emprendimiento social: trobar treball o iniciar negoci en l'atenció a les necessitats socials de col·lectius, persones i àrees geogràfiques.

- Crearà un Laboratori d'Innovació Social que permetrà generar solucions i idees de negoci, a més d'un Mapa d'Agents de la Innovació a Alacant.

- Formarà directament a 80 persones però repercutirà en altres 100.

3. Radie ECCA desenvoluparà el Programa de Formació per a l'ocupació per a impartir formació en:

o Inglés professional per a activitats comercials (60 h)
o Tècniques de venda (60 h)
o Manipulació d'Aliments (30 h)
o Venda online (30 h)
o Habilitats personals (30 h)

- Projecte dirigit a 85 joves.

4. COCEMFE oferirà formació en l'obtenció del permís de conducció B1 per part de persones amb discapacitat física i tallers de Cerca Activa d'Ocupació:

- Formarà a 15 persones menors de 35 anys tant en la part teòrica com a pràctica, incloent 30 hores de pràctiques de conducció

- És exemple molt clar de mesures específiques que augmenten moltíssim les possibilitats d'empleabilidad d'un col·lectiu.

5. El Consell de la Joventut d%o2019Alacant realitzarà el programa ' Empra't amb el CJA ', que:

- Inclou cursos específics d'habilitats útils per a diferents professions:

o Disseny gràfic
o Disseny editorial
o Fotografia
o Alemany, francès i xinès

- Inclou també formació en %o201C Joves, ocupació i Dret Laborals %o201D, element que valora molt especialment la Regidoria.

- Formarà a unes 160 persones.

6. FOREM PV

- Pla de Formació i Orientació que conforma un programa complet d'orientació professional, foment de la cultura i accions formatives, com és el cas del curs d'anglés nivell A1.

- Està dirigit a 200 persones: 65 en el servei d'orientació i altres 135 en l'apartat de formació.

7. NAZARET

- Projecte d'Inserció Laboral a través de la creació d'una xarxa d'empreses col·laboradores.

- També serveis personalitzats d'orientació i motivació, a més de formació en entrevistes de treball, informàtica, manipulació d'aliments i educació emocional.

- Està dirigit a 20 persones.

8. APSA

- Programa de Cerca activa d'ocupació mitjançant ús de Noves Tecnologies en entorns labors turístics i de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual.

- Es tracta d'un treball molt específic, molt concret i intens i per açò es dividiran en tres tallers complets dirigits a una desena de persones cadascun.

- En total comptarà amb 30 persones usuàries.

9. FUNDEUN

 - Programa de Competències clau per a ser un professional efectiu

 - Formació dirigida a 61 persones i basada en 6 mòduls:

o Generació d'objectius i metes
o Marca personal
o Gestió del temps
o Tècniques de negociació
o Prevenció de riscos laborals

10. UGT

- Posada en marxa d'un  Punt d'Informació i Orientació Laboral que realitzarà itineraris d'atenció personalitzada, així com accions grupales, formació en entrevistes de treball i projectes d'autoocupació.

- Estarà dirigit a un mínim de 15 persones.