Nou curs sobre prevenció de riscos en la manipulació de càrregues i/o persones

El Col·legi d'Infermeria d'Alacant llança un nou curs dirigit a tota la població, en el qual s'ensenyarà a com previndre lesions quan es manipulen càrregues i/o persones

levantar personas o cargas

El 23% dels treballadors que pateix dolors musculars pateix Trastorn Múscul Esquelètic (TME), situant-se d'esta manera com la causa de malaltia més estesa de la Unió Europea. La causa d'este problema ve donada, en molts casos, per les labors repetitives que realitza el 62% dels treballadors, mentre que el 46% ha de suportar postures doloroses i un 35% lluita diàriament amb càrregues pesades. En l'àmbit del trasllat de càrregues, les dones enfronten un risc notablement major (11%) en comparació amb els homes (6%) durant almenys una quarta part de la seua jornada laboral.

A nivell empresarial, els Trastorns Musculoesquelètics (TME) són una preocupació destacada, amb un 78% de les empreses reconeixent-los com un problema, posicionant-se darrere d'accidents (80%) i estrés (79%). A nivell nacional, la 6a Enquesta Nacional de Condicions de Treball realitzada en 2015 revela que els TME són la principal preocupació dels treballadors, eclipsant altres problemes de salut laboral, sense importar el sector, edat o gènere.

Tenint en compte estes dades, des del Col·legi d'Infermeria d'Alacant s'iniciarà el 20 de novembre el curs gratuït dirigit a tota la població titulat Prevenció de riscos en la manipulació de càrregues i/o persones, amb la finalitat de formar al major nombre de persones en la prevenció de lesions que poden produir-se en la manipulació de càrregues de diversa índole.

La formació estarà basada en continguts audiovisuals i després de la superació d'un ‘serious game’, l'alumne obtindrà un certificat de superació emés pel Col·legi d'Infermeria d'Alacant.

Inscripció

Totes les persones interessades a realitzar esta formació en línia que s'impartirà des de la plataforma SalusLife entre el 20 de novembre i el 20 de desembre de 2023 hauran d'inscriure's a través del següent enllaç:

Inscripciones

Contingut

El curs serà tutoritzat per Esperanza Mª Alonso Jiménez, infermera especialista en Infermeria del Treball.

La formació es realitzarà 100% en línia i gratuïta a través un campus virtual. Els alumnes d'este curs comptaran amb un manual en format pdf, 13 vídeos i podcast.

Amb l'objectiu d'aprendre de manera lúdica, el curs permet la possibilitat que l'alumne aferme els coneixements adquirits jugant a un serious game. Després de la realització d'esta prova obtindrà un certificat de superació del curs.

 

Informació complementària