La moda retro es fa moda en el Mua i en Les Cigarreres el 30 i 31 de març

Arranca la 3ª Edició d'Alimenta't de la Cultura, "Retroaliméntate". Un esdevenimt organiza per alumnes del màster Comincrea, els dies 30 de març (Mua) i el 31 en Les Cigarreres.
Rueda de Prensa de Retroaliméntate

La nostàlgia sempre ha estat present en l'ésser humà, però avui dia existeix un moviment molt fort cap a aqueix passat edulcorat dels anys 50´s, 60´s, 70´s, 80´s i fins i tot els 90´s, encara que a alguns ens semble recent.

Els alumnes del Màster de Comincrea, més concretament els integrants de l'assignatura de Sectors de les Indústries Creatives, dins de l'itinerari de Emprendimientos han organitzat la 3ª Jornada d'Alimenta't de la Cultura, que enguany va de temàtica Retro.

Com ben han explicat en la Roda de Premsa del divendres 17, l'esdeveniment tindrà lloc el dia 30 en el Museu de la Universitat d'Alacant i el dia 31 en el centre cultural Les Cigarreres. Així ho van detallar Cande Sánchez Olmos, professora del Màster Comincrea i responsable del projecte, Juan Palenzuela i David Sánchez, alumnes del Màster i coorganizadores d'aquestes III Jornades i Verónica Aparicio, Verónica Martínez i Arturo Hernández que complementen la llista d'alumnes organitzadors.

Els organitzadors confirmen que van escollir aquesta temàtica a causa que "el Retro és un moviment cultural caracteritzat per evocar tendències del passat que empren estètiques que apel·len a la nostàlgia i que, avui dia, ha adquirit un nou reconeixement social".

Ens referim a un projecte docent, en el qual com afirma Cande Sánchez: "L'objectiu és que aprenguen un cas real, des de tirar una instància en l'ajuntament a fer factures, cercar un grup, contactar amb les associacions i comerços relacionats amb la cultura retro".

Les activitats mostren una gran varietat i una alternativa diferent com a pla per al dijous i divendres a la vesprada, en el qual trobarem des d'una exposició d'art retro, fins a concerts, passant per estands de moda i xarrades de Lindy Hop i Star Wars.

Programació

El dijous 30 de març, a les 18 hores, comença l'esdeveniment en el Mua, Museu de la Universitat d'Alacant, en el qual hi haurà una exposició d'art Retro, acompanyada de música dels 50´s i 60´s per part del Dj Telefunker, que punxarà en vinil. Aquesta jornada innaugural serà retrasmesa en directe per la Ràdio UA.

I el divendres, molt més concorregut, les activitats començaran a les 18 h. en Les Cigarrers. Allí gaudirem d'una batukada a càrrec del grup Klakibum, seguida per una sessió de música per part de Bola Pub Mico DJ (de 19 a 21 h.). També gaudirem d'un taller de serigrafia oferit per la Cosmonauta, una xarrada de la Legion 501 Spanish garrishon i una xarra/exhibició per part de Spirit Sant Louis. Finalitzaran les jornades de Retroalimenta't amb dos potents concerts a càrrec dels grups "The Soulomonics" (de 21:30 a 23:00 h.) i "Radioactive Kids" (de 23:00 a 00:00h.). Al costat de totes aquestes activitats estaran estands de moda, de cultura i de menjar retro.

Informació complementària
Documentación: 
Vídeos: 
Arranca la 3ª jornada de Aliméntate de la Cultura, "Retroaliméntate".