Memòria Històrica ofereix un nou programa de visites guiades al Refugi de Plaza Sèneca

En el marc del projecte 'Alacant, Ciutat de la Memòria'
Nou programa de visites guiades al Refugi de Plaza Sèneca

La Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica, dirigida per l'edil María José Espuch, ha elaborat un nou programa de visites guiades al Refugi antiaeri de Sèneca, en el marc del projecte 'Alacant, Ciutat de la Memòria', que acostarà la història d'aquest espai al públic en general i a grups de turistes i d'estudiants al llarg de tot l'any.

El programa de visites guiades arranca aquest mateix dimarts, sempre amb cita prèvia tant per a les persones que ho vulguen visitar de forma individual com en grups organitzats, amb una tarifa general de tres euros i una altra reduïda de dos euros (per a menors de 6 anys, majors de 65 anys i grups compostos per un mínim de 20 persones).

El nou programa de visites compta amb un horari d'hivern per a visites individuals que estarà disponible els dilluns, dimecres i dijous a les 10:00 hores, els dissabtes a les 12:00 i a les 17:00 hores, així com els diumenges a les 12:00 hores.

L'horari d'estiu per a visites individuals estarà disponible els dilluns, dimecres i dijous a les 20:00 hores, els dissabtes a les 12:00 i a les 20:00 hores, a més dels diumenges a les 12:00 hores.

Les visites guiades individuals s'organitzaran en grups compostos per un mínim de 10 persones i, igual que la resta, requeriran una reserva anticipada.

Per a les reserves de grups, el servei de guies de la Regidoria de Memòria Històrica conformarà els horaris en funció de les necessitats del grup, que haurà de tenir un mínim de 20 persones.

La Regidoria de Memòria Històrica i Democràtica ha previst a més la possibilitat que les visites es realitzen en castellà, en valencià i en anglès, i fins i tot en funció de la demanda, es podrà disposar de guies en altres llengües.

El Refugi antiaeri de Sèneca explica des de fa unes setmanes amb una plataforma especial per a facilitar l'accés a les persones amb mobilitat reduïda, dins del treball que María José Espuch i el seu equip duen a terme per a recuperar la memòria històrica d'Alacant i generalitzar el seu coneixement, a través de la posada en valor dels refugis antiaeris de la ciutat.

Per a les visites concertades s'haurà de cridar al número de telèfon mòbil 690 004 431 o sol·licitar-ho per escrit en el correu electrònic cmemoriahdalicante@gmail.com. La recepció dels visitants per a les visites guiades partirà de la Recepció de l'edifici de l'actual Centre d'Interpretació, situat al costat de la plaça de Sèneca.

(*) Imatge d'arxiu d'una visita al Refugi antiaeri de plaça Sèneca.