L'Escola d'estiu Urbana realitza un mural de conscienciació en el CEAM Benacantil.

Participen jóvens dels barris de El Pla del Bon Repós, Carolines i Garbinet.
Mural en CEAM Benacantil

El Centre d’Educació Ambiental Benacantil ha sigut l’espai triat aquest estiu per a la realització d’un mural de conscienciació ambiental sota el lema ‘No hi ha Planeta B’, amb la finalitat de transmetre el missatge que no existeix un pla B si no cuidem el nostre planeta.

L’execució d’aquest mural s’enclava en el projecte de l’Escola d’Estiu Urbana i Mediambiental de la regidoria d’Acció Social que dirigeix l’edil Julia María Llopis, amb la col·laboració i finançament de la Generalitat Valenciana, a través de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

El projecte s’ha desenvolupat amb adolescents que resideixen en els alacantins barris del Pla del Bon Repós, Carolinas Baixes, Carolinas Altes i Garbinet. Han sigut 20 els jóvens d’aquests barris que han participat en activitats consistents en la cura i neteja de l’entorn urbà i del barri, de muralismo i conscienciació ambiental, asi com el desenvolupament d’excursions urbanes.

L’edil de Medi Ambient, Manuel Villar, ha explicat que des de l’àrea d’educació ambiental, «s’està col·laborant en aquest tipus de projectes que incideixen en la recuperació d’un espai educatiu i sensibilitzador com és el CEAM Benacantil, obrint les seues instal·lacions a la ciutadania per a la realització de programes que potencien accions sobre el desenvolupament sostenible».

A més l’Ajuntament impulsa una programació escolar d’educació ambiental que la Regidoria de Medi Ambient ofereix a la Comunitat Educativa en aquest equipament municipal i que es complementa amb la realització de senderes per la muntanya Benacantil.