Les instal·lacions de les platges accessibles d'Alacant superen les 9.000 assistències

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

El Patronat Municipal de Turisme, dirigit per la regidora Eva Montesinos, revela els satisfactòries dades d'assistència en els serveis oferits a les platges accessibles d'Alacant

marca_alicante_city

Alacant, 26 de setembre de 2017.

 

Durant aquesta temporada d'estiu, les platges accessibles ha comptat amb 21 monitors entre psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapeutes, mestres d'educació especial i de llenguatge de signes o tècnics en dependència per oferir serveis de dilluns a diumenge. A més, s'ha procedit a la renovació de les instal·lacions i les carpes de zona d'ombra que es mantindran durant tot l'any.

Les tres platges accessibles proporcionen dos serveis fonamentals: el servei lúdic pedagògic per a persones amb diversitat funcional intel·lectual, i el servei d'ajuda al bany per a persones grans o persones amb diversitat funcional física (a la platja del Postiguet a més,  s'ha realitzat un servei d'hidroteràpia per a tots dos col·lectius durant els mesos de juliol i agost, tres dies a la setmana).

Els usuaris han pogut gaudir d'activitats com la realització de tallers pedagògics, jocs lúdics i educatius en l'aigua i en la sorra, així com tallers de relaxació i rehabilitació individual i grupal.

Cada any són més les persones que es beneficien dels serveis prestats a les àrees especials de les platges oferits per l'Ajuntament d'Alacant per al col·lectiu de persones amb discapacitat intel·lectual i dependents, on l'índex d'afluències ha superat les 9.000 assistències durant els tres mesos que ha estat en marxa el servei.

La regidora de Turisme manifesta que "aquest projecte ha aconseguit el triple objectiu de ser un espai d'oci per als usuaris, a més de servir de respir familiar i oferir un enfocament rehabilitador per als usuaris i millorar així la seva qualitat de vida". Socialment, es realitzen activitats complementàries com són els tallers d'integració amb xiquets amb diversitat funcional.

Aquestes àrees especials a les platges són utilitzades tant per residents com per visitants d'àmbit nacional, a més d'arribar fins a un 10% d'usuaris estrangers, en funció de la platja.

Entre els serveis imprescindibles es recullen els següents: una zona d'aparcament reservat, rampes i accessos, una zona de bany senyalitzada (fonamental per a persones amb insuficiència visual), a més de zones de descans amb ombra, banys adaptats i cadires amfíbies.

El Patronat Municipal de Turisme segueix treballant per ampliar l'horari ( el servei finalitzà el 15 de setembre), així com per augmentar el personal i prestar un servei més personalitzat als nostres visitants.

Informació complementària