L'ALDES millora de les condicions d'ocupació de 580 joves

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Sonia Tirado coordina la reunió de presentació dels resultats dels projectes d'entitats i col·lectius participants en el Pla d'Ocupació Jove 'Ocupa't Alacant

Balanç d'Ocupa't-Alacant

Alacant, miércoles 8 de febrero de 2017.- La regidora d'Ocupació i presidenta de l'Agència Local de Desenvolupament, Sonia Tirado, ha coordinat en el matí del dimecres una jornada d'exposició i debat sobre els programes desenvolupats per nou entitats dins del Pla d'Ocupació Jove 'Ocupa't Alacant'. Es tracta d'una bateria de mesures d'alt impacte de foment de l'ocupació que han permès millorar les condicions d'empleabilidad d'al voltant de 580 joves de la ciutat d'Alacant.

Entitats com el Consell de la Joventut, Fundació Nova Feina, Comunidad Natzaret, Fundación Secretariado Gitano, UGT, Radie ECCA, Fundeun, APSA i Cocemfe han pogut exposar mútuament i compartir les característica de les experiències i els casos abordeu-vos.

Sonia Tirado ha assenyalat la necessitat d'aquesta presentació de resultats: la trobada i debat d'avui ha servit per a conèixer de primera mà l'autèntica repercussió de cadascun dels projectes i possibilitar, a més, la col·laboració entre entitats.

Igualment la regidora ha recordat "la absoluta prioritat que per a la regidoria significa l'ocupació jove, juntament amb el de les persones majors de 45 anys i les dones, en qualsevol franja d'edat". Fruit d'açò va ser l'aprovació del Pla d'Ocupació Jove 'Ocupa't Alacant', consensuat entre més de 40 entitats, i la línia de subvencions que, amb un pressupost de 60.000 euros, ha permès desenvolupar aquestes mesures d'alt impacte".

Tirado ha recordat que "el treball per l'ocupació jove exigeix necessàriament la priorització d'objectius, la col·laboració entre projectes i aconseguir així multiplicar els recursos, també els econòmics, i prova d'açò són els 9 projectes d'Ocupa't Alacant".

L'execució dels projectes ha atès directament a 576 joves d'Alacant, i s'ha contactat amb mig centenar d'empreses, si bé ha repercutit a més sobre nombroses empreses i ha beneficiat a un ampli nombre de persones de forma indirecta.

Per projectes, el balanç d'accions desenvolupats és el següent:

  • La FUNDACIÓ EMPRESA UNIVERSITAT D'ALACANT ha dut a terme un programa formatiu sobre competències clau per a ser un professional efectiu, del que s'han beneficiat 61 joves aturats.
  • La FEDERACIÓ D'ASSOCIACIONS DE DISCAPACITATS FÍSICS DE LA PROVÍNCIA D'ALACANT (COCEMFE) ha oferit un formació a 6 persones amb diversitat funcional per a l'obtenció del permís de conducció B1 i la realització de tallers de Cerca Activa d'Ocupació.
  • La FUNDACIÓ NOVA FEINA DE LA COMUNITAT VALENCIANA, ha dut a terme el projecte 'Espenta Jove' Iniciatives per a l'ocupació jove a Alacant, per a fomentar l'emprenedoria social, del que s'han beneficiat directament a 80 persones, i ha establit un premi a les millors iniciatives socials, al que s'han presentat 22 projectes, que es lliurarà aquest mes de febrer.
  • La COMUNITAT NATZARET ha desenvolupat el Projecte d'Inserció Laboral a través de la creació d'una xarxa d'empreses col·laboradores, en el qual s'ha atès a 61 joves (el doble de les previstes inicialment), donat la bona acceptació d'aquest servei d'intermediació laboral i acompanyament professional.
  • L'ASSOCIACIÓ APSA ha executat plenament el seu programa de Cerca activa d'ocupació mitjançant ús de Noves Tecnologies en entorns labors turístics i de serveis per a persones amb discapacitat intel·lectual, per a 30 persones usuàries.
  • La FUNDACIÓ DEL SECRETARIAT GITANO ha impartit un programa per a millorar de competència socials i professionals amb joves gitanos, dins del programa Accedir, consistent en tutories individualitzades, sessions de mentorización i la creació d'un Mapa d'Empleabilidad de la ciutat d'Alacant, així com la formació en noves tecnologies i atenció al públic, que ha arribat a a 67 persones.
  • La UNIÓ GENERAL DE TREBALLADORS (UGTPV) ha engegat un Punt d'Informació i Orientació Laboral que realitzarà itineraris d'atenció personalitzada, així com accions grupales, formació en entrevistes de treball i projectes d'autoocupació, que ha donat atenció a 15 persones.
  • El CONSELL DE LA JOVENTUT D' ALACANT ha realitzat el programa 'Empra't amb el CJA', amb cursos en diverses habilitats professionals, dels quals s'han beneficiat un total de 134 joves.
  • Finalment, RÀDIO ECCA FUNDACIÓ CANÀRIA ha dut a terme un Programa de Formació per a l'ocupació per a impartir formació en diverses àrees tals com a Inglés professional per a activitats comercials, tècniques de venda, manipulació d'aliments, venda online, que ha arribat a un toral de 52 joves.