L'ALDES i la FLC impulsen el futur del sector mitjançant la formació innovadora

Sonia Tirado ha signat hui un conveni de col·laboració dotat amb 24.000€ per a la formació de persones aturades
Sonia Tirado

Alacant, dijous 8 de juny de 2017.- L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), que presideix l'edil Sonia Tirado, i la Fundació Laboral de la Construcció de la Comunitat Valenciana, representada pel seu gerent, María José Juan-Senabre, han acordat col·laborar en l'elaboració d'un pla de formació anual especialitzat en el sector de la construcció, especialment relacionats amb la prevenció de riscos laborals específics del sector.

Les dues entitats han signat aquest dijous un conveni de col·laboració pel qual estableixen una línia de treball conjunt a la qual destinaran una partida de 24.000 euros finançats a parts iguals per a l'elaboració, gestió i execució d'un Pla de Formació Anual dirigit als aturats del municipi d'Alacant.

Aquest pla tindrà per objecte la capacitació i actualització pròpies dels oficis de la construcció, especialment relacionats amb la rehabilitació, petita maquinària, així com en matèria de prevenció de riscos laborals específics del sector de la construcció.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, ha valorat la labor que realitza la Fundació Laboral de la Construcció Comunitat Valenciana, com a entitat sense ànim de lucre que treballa en els camps de la prevenció de riscos laborals, la formació, la innovació, la sostenibilitat i les noves tecnologies en l'àmbit de la construcció.

D'acord amb el conveni de col·laboració, amb aquest objectiu l'Agència Local posarà a la disposició de la Fundació les aules, espais i equipaments específics que té en les seues instal·lacions del Centre de Formació Ocupacional Natzaret, i el Centre d'Ocupació i Formació 'El Tossalet'.

A més, col·laborarà amb la Fundació Laboral de la Construcció en la selecció i captació d'alumnes per als cursos, entre els usuaris de l'Agència de Col·locació, i altres accions formatives previstes en el conveni.

Per la seua banda, la Fundació Laboral de la Construcció assumirà l'adreça, disseny i execució dels Programes Formatius, col·laborarà en la selecció i captació d'alumnes per als cursos, entre els usuaris de l'Agència de Col·locació, així com en la contractació del professorat i avaluació de l'alumnat.