L'ALDES destina 186.000 € per a reforçar la inserció laboral a Alacant

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

La regidora i presidenta de l'ALDES, Sonia Tirado, realitza una aposta decidida per a rescatar i acompanyar a les persones en la seua cerca d'ocupació o autoocupació

#Sonia Tirado

L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES), que dirigeix l'edil Sonia Tirado, destinarà 186.000 euros durant aquesta segona meitat de l'any per a redoblar els seus esforços i impulsar la contractació de les persones que tenen major dificultat d'inserció laboral, així com per a incentivar a les entitats sense ànim de lucre que treballen en la millora de l'empleabilidad d'aquests col·lectius.

La regidora d'Ocupació i Desenvolupament Local, Sonia Tirado, durant la seua intervenció en la roda de premsa oferida aquest dimarts ha detallat que els 186.000 euros estaran distribuïts en les següents quatre actuacions:

  • convocatòria de subvencions dotada amb 60.000 euros, dirigides a entitats sense anime de lucre domiciliades a Alacant, que treballen en la inserció laboral de les joves aturats;
  • nou servei de 'Orientació a aturats i d'assessorament a emprenedors i comerciants de la Zona Nord' per 68.000 euros;
  • convocatòria d'ajudes, dotada amb 40.000 euros, destinada a entitats sense ànim de lucre domiciliades a Alacant, que presten serveis d'orientació professional, de col·locació, formació i qualificació per a l'ocupació de col·lectius que tenen major dificultat per a accedir a l'ocupació,
  • contractació d'un servei temporal d'orientació i inserció laboral para persones aturades majors de 45 anys de la ciutat d'Alacant, per 18.000 euros.

"Totes aquestes actuacions intenten reflectir una de les prioritats que teníem amb les persones, tant des de Compromís com des de l'equip de Govern, amb rescatar persones i amb treballar de manera intensa i al costat d'aquelles persones que més ho necessiten", ha indicat Sonia Tirado.

L'edil ha recordat que aquestes actuacions que sumen 186.000 euros procedents dels pressupostos de l'ALDES, tenen un caràcter excepcional que ve a reforçar de forma important la labor que es realitza durant tot l'any en formació i polítiques actives d'ocupació per valor de 120.000 euros.

OCUPACIÓ JOVE I ASSESSORAMENT EN ZONA NORD

L'ALDES ha reforçat les seues polítiques de suport a aquest col·lectiu, i ha aprovat una convocatòria de 60.000 euros en subvencions dirigides a entitats sense anime de lucre domiciliades a Alacant, que treballen en la inserció laboral de les joves aturats amb edats compreses entre els 16 i els 35 anys.

Així mateix, l'Agència de Desenvolupament ha redoblat els seus esforços en la Zona Nord d'Alacant, amb la contractació d'un nou servei d'Orientació a aturats i d'assessorament a emprenedors i comerciants de la Zona Nord.

Per a açò, ha tret a licitació aquest servei per 68.000 euros, que es durà a terme en el Centre d'Ocupació i Formació Zona Nord (CEFZN), en el marc del Pla Integral Barris Zona Nord d'Alacant, renovable fins a 2018.

Aquest CEFZN està situat en el carrer Abad Fernández Helguera, i dóna servei a les persones residents en els barris de la Zona Nord de la ciutat, com són Colònia Requena, Verge del remei, Juan XXIII 2º Sector, Verge del Carmen, 400 Habitatges, SIDI IFNI/ Nou Alacant.

"Aquest nou servei, que arrancarà l'1 de setembre, pretén millorar l'empleabilidad de la població aturada usuària del CEFZN a través de la realització d'accions d'informació, orientació, intermediació laboral amb la finalitat d'augmentar les seues possibilitats d'inserció laboral, i a través de la realització d'accions d'assessorament a la creació d'empreses i a la revitalització de les empreses ja consolidades amb la finalitat de fomentar la creació d'empreses i la contractació i manteniment de l'ocupació en les empreses ja consolidades".

Així mateix, gràcies a aquest servei de nova creació es pretén reforçar la difusió de les ofertes d'ocupació, d'entitats d'intermediació laboral i empreses per sector, programes mixts d'ocupació i formació i uns altres com el de Garantia juvenil, així com de temes laborals i de noves tecnologies per a l'accés a l'ocupació.

COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES

A més, l'ALDES ha engegat en aquest segon semestre una convocatòria d'ajudes, dotada amb 40.000 euros, destinada a entitats sense ànim de lucre domiciliades a Alacant, que presten serveis d'orientació professional, de col·locació, formació i qualificació per a l'ocupació de col·lectius que tenen major dificultat per a accedir a l'ocupació, com són les dones, les persones amb diversitat funcional, aturades de llarga durada, persones aturades majors de 45 anys i persones immigrants.

Finalment, l'edil Sonia Tirado ha anunciat que, dins d'aqueixa aposta decidida per incentivar la contractació o l'autoocupació dels col·lectius més vulnerables, es durà a terme la contractació de servei temporal d'orientació i inserció laboral para persones aturades majors de 45 anys de la ciutat d'Alacant.

"Anem a destinar 18.000 euros a aquest servei temporal, que donarà atenció a 30 persones aturades d'Alacant majors de 45 anys, per a aconseguir que troben una ocupació, bé siga per compte propi o per compte d'altri", ha detallat la regidora.

Aquest servei tindrà una durada de tres mesos -- previsiblement entre setembre i desembre d'enguany --, i entre els seus objectius es troba l'implantar un model d'inserció laboral innovador específic per a aquest col·lectiu.