L'ALDES aposta per la mentorització i els sectors emergents

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

En la inauguració de DOEACT_UA, Sonia Tirado mostra la seua satisfacció per compartir objectius i anhels amb la UA en favor de l'emprendimiento

Sonia Tirado participa en DOEACT_UA

Alacant, dimecres 1 de febrer de 2017.- L'Agència Local de Desenvolupament Econòmic i Social (ALDES) --també denominada ImpusAlacant-- participa des d'avui en una nova edició de DOEACT_UA, el certamen que fomenta la creació d'empreses organitzat per la Universitat d'Alacant, institució amb la qual l'ALDES comparteix un especial interès pel foment de la mentorización als projectes empresarials emprenedors i l'impuls de sectors emergents a Alacant, com són l'economia digital, el turisme innovador, el comerç de proximitat i les indústries culturals i creatives.

La regidora d'Ocupació i presidenta de l'ALDES, Sonia Tirado, ha participat en la vesprada d'aquest dimecres en l'acte d'inauguració de DOEACT_UA, on ha mostrat la seua satisfacció per prendre part d'aquesta trobada amb el qual ambdues institucions coincideixen plenament en els seus objectius i anhels per a enfortir la creació d'empreses.

També han participat en l'obertura d'aquest esdeveniment la vicerectora d'Estudiants i Ocupació de la Universitat d'Alacant, Nuria Grané, el degà de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat d'Alacant, Juan Luis Nicolau Gonzálbez, i el president de FUNDEUN, Iván Sempere.

Durant la seua intervenció, l'edil ha explicat que ambdues institucions treballen en la mateixa línia per a oferir un assessorament individualitzat que permeta el desenvolupament personal i d'idees emprenedores, una mentorización que l'ALDES ha posat en pràctica amb èxit en els projectes LanzAlicante --al costat de les Fundaciones Sta. Mª La Real i Telefónica-- i el programa assessorament i intermediació laboral per a majors de 45 anys que realitza en el Centre Formatiu 'El Tossalet'.

Així mateix, l'edil ha incidit en l'interès de l'ALDES i de la UA per potenciar --los sectors emergents que fomenten a Alacant un futur econòmic i laboral molt més potent, estable i de qualitat, com són l'economia digital, el turisme innovador, el comerç de proximitat i les indústries culturals i creatives--.

En aquest punt, Sonia Tirado ha apuntat la importància que la present edició de DOEACT_UA concedeix en la seua programació al Big Data i la innovació, un sector d'interès prioritari també per a l'Agència Local, com ho demostra la realització a partir d'aquest mes de febrer de cursos en administració Mainframe i 'Programació per a àmbit fiscal', dins del programa de Garantia Juvenil, al que l'edil ha animat als joves presents a participar.

RESPONSABILITAT SOCIAL I COL·LABORACIÓ

En la seua intervenció, Sonia Tirado a més ha recordat als assistents el valor de la responsabilitat social per a cercar, més enllà del necessari benefici econòmic, el de la riquesa social, la sostenibilitat mediambiental i la creació d'ocupació estable i de qualitat.

D'igual forma, els ha animat a construir els seus projectes d'emprendimiento empresarial sense perdre de vista el valor de la col·laboració i cooperació entre els membres d'un mateix equip i fins i tot entre equips diferents. La experiència que aneu a emprendre aquests dies no us va a donar a conèixer nous competidors, sinó que forjarà companys de viatge que sens dubte en el futur també tindreu motius seguir col·laborant, ha apuntat sobre aquest tema.

L'ALDES, ha afegit, funciona també dins d'aquesta política de col·laboració amb altres administracions i entitats, i precisament en aquest marc, té la satisfacció de col·laborar amb DOEACT_UA amb el cofinançament de dos dels premis que lliura aquest DOEACT_UA 2017--. Un dels guardons d'ImpulsAlacant donarà allotjament al projecte guanyador en un dels vivers d'empreses de l'ALDES per un període de 6 mesos i el seu tutorización posterior, i un altre ho farà per 3 mesos.

PROGRAMA LLANÇADORA

"Volem completar aqueix vincle amb l'accés a iniciatives de finançament i incubació de gran potencial i per açò us anime a aprofitar el vincle que des de l'Agència de Desenvolupament hem establit amb Llançadora, la incubadora d'empreses més important del nostre territori".

El programa Llançadora, que serà presentat a Alacant dimarts que ve 7 de febrer en l'edifici Porta Ferrisa de la mà de l'ALDES, segons ha detallat la regidora, "constituirá una oportunitat importantíssima per a acostar-se al finançament i el desenvolupament de les vostres futures empreses".