L'Ajuntament trau el 7º art al carrer amb pel·lícules en 4 places de la DUSI-Cigarreras

Enguany es projecten les pel·lícules 'Jocs de Família' i 'Mil coses que faria per la teua', dins de l'aposta decidida per la promoció del valencià
Festival de cinema 2017

Alacant, dijous 18 de maig de 2017.- La Regidoria de Coordinació de Projectes i Àrees col·labora un any més amb el Festival de Cinema d'Alacant per a promoure la secció 'Cinema en el carrer', que permetrà que quatre places d'Alacant acullen aquest mes de maig projeccions a l'aire lliure, en el marc de la iniciativa DUSI Les Cigarreres, amb entrada gratuïta.

El regidor de Coordinació de Projectes Natxo Bellido i el director del Festival Vicente Seva, han presentat avui en roda de premsa la programació que es desenvoluparà en dues sessions nocturnes, la primera d'elles prevista per a aquest dissabte 20 de maig, a les 22:00 hores amb les projeccions de 'La reina de Espana' en la Plaça Hermanos Pascual, i 'Canta' en la Plaça Castelló.

La segona sessió es desenvoluparà el divendres 26 de maig, també a les 22:00 hores, en la Plaza Gómez Ulloa, amb la pel·lícula 'Villaviciosa de al lado', i en la Plaça Amèrica amb la comèdia en valencià 'Jocs de Família'. A més, com a novetat enguany, els Cinemes Paronamis acolliran el dia 25 de maig a les 20 hores una projecció de la comèdia en valencià 'Mil coses que faria per a tu'.

Tant Seva com Bellido han coincidit a assenyalar que aquestes propostes persegueixen impregnar a tota la ciutat de cinema i que el Festival arribe als diferents barris. En aquest sentit, han mostrat la seua satisfacció per l'emplaçament triat per a les projeccions d'enguany, en l'àrea situada entre els dos castells, vinculada a la la zona DUSI Les Cigarreres.

"Nosaltres a través d'aquest cicle de cinema en el carrer pretenem que la ciutadania s'integre en el festival de Cinema d'Alacant, i que aquest esdeveniment mostre la seua vocació oberta d'arribar a tota la ciutadania, de manera que la gent puga veure una pel·lícula asseguda tranquil·lament en una plaça, que també és un element per a donar vida a les nostres places i carrers".

Per la seua banda, el director del certamen alacantí, ha subratllat la importància del cinema en el carrer, que és complementària a la secció oficial del Certamen, però ja constitueix "un clàssic" del festival, i permet fer el cinema més popular a Alacant aquests dies.

El Festival de Cinema d'Alacant compta amb el suport de l'Ajuntament d'Alacant, així com de la Diputació Provincial d'Alacant i d'altres empreses col·laboradores.