L'Ajuntament i la Seu Ciutat estudien estrènyer la col·laboració en matèria de salut

Informació de l'hemeroteca de notícies municipals per tindre una antiguitat superior a 2 anys

Natxo Bellido i Sonia Tirado es reuneixen amb la sotsdirectora de la Seu, Ana Laguna, per a abordar noves línies de treball conjunt

Ajuntament i la Seu Ciutat d'Alacant estudien estrènyer la col·laboració en matèria de salut i qualitat de vida

Alacant, divendres 10 de febrer de 2017.- L'Ajuntament d'Alacant, a través de la Regidoria de Coordinació de Projectes, que dirigeix Natxo Bellido, i de la Regidoria de Sanitat, que presideix Sonia Tirado, estudia noves vies de col·laboració amb la Seu Ciutat d'Alacant per al desenvolupament de programes i activitats en l'àmbit de la salut i del foment de la qualitat de vida.

Els edils han mantingut aquest divendres una reunió amb la sotsdirectora de la Seu Ciutat d'Alacant, Ana Laguna, qui els ha presentat l'ampli programa d'actes que aquesta institució organitza relacionats amb la salut pública, i ha convidat al Consistori alacantí a compartir aquesta agenda comuna per a treballar de la mà en la promoció d'hàbits saludables i en la implicació de la societat en aquest objectiu.

Tant Natxo Bellido com a Sonia Tirado han considerat de gran interès la coordinació d'activitats amb la Seu Ciutat d'Alacant, i han valorat la importància de desenvolupar polítiques que, des d'una perspectiva participativa, activa, promotora i preventiva, cuiden la salut i ensenyen hàbits saludables.

'Alacant, Ciutat Saludable'

Ana Laguna també ha donat detall del projecte 'Alacant Ciutat Saludable' que la Universitat d'Alacant duu a terme a través d'un equip investigador multidisciplinari, en el qual participen 20 grups científics i més de 100 experts de diferents àmbits, tals com l'alimentació, l'exercici físic, l'accessibilitat, la solidaritat, l'educació, la recerca, el medi ambient, el reciclatge, la sostenibilitat, la perspectiva de gènere.

Aquest projecte està coordinat per la Facultat de Ciències de la Salut, i des de l'any 2014 es dedica a la detecció i posada en valor dels actius saludables existents en la ciutat, amb la finalitat de potenciar-los i convertir la capital alacantina en model de ciutat habitable, sostenible i saludable, vinculant-la a l'ideal de convivència i qualitat de vida.

Segons ha indicat Ana Laguna, 'Alacant Ciutat Saludable' està estructurat entorn del foment de l'envelliment actiu, el programa 'Alacant Cardiosaludable' i la implementació de les noves tecnologies en la consecució d'aquests objectius.

Aquest projecte s'encardina perfectament amb els objectius que s'ha marcat l'Ajuntament per a l'elaboració de l'anomenat Pla de Ciutat, en l'àmbit de treball de l'eix estratègic denominat 'Alacant, Ciutat Sostenible'.

Sobre aquest tema, Natxo Bellido ha recordat que els treballs de disseny del Pla de Ciutat passen per posar en valor i incorporar per al seu estudi les diferents anàlisis i informes d'interès realitzats fins ara per les diferents Regidories i per entitats i institucions de la ciutat, com en aquest cas.

Finalment, durant la trobada la sotsdirectora de la Seu Ciutat d'Alacant també ha presentat als regidors els detalls del projecte que preveu impartir, a partir del pròxim any, un Master en Gastronomia i Alta Cuina Mediterrània.